• FOTO: Ulmes karaliskais medusmēnesis. Dzīvo pilī, braukā ar limuzīnu…

    Atpūta
    Evija Kalnbērza
    29. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Una Ulme un Gaitis Burba.
    Foto: no privātā arhīva
    Una Ulme un Gaitis Burba.
    Žurnāliste Una Ulme un restorāna «Buržujs» īpašnieks Gaitis Burba pēc kāzām izbaudīja satriecoši skaistu medusmēnesi. Tas sācies ar laisku atpūtu Grieķijā un turpinājies aristokrātiski Francijā.

    «Kāzu laika stress bija jāatšķaida ar laisku atpūtu, tādēļ izmantojām pēdējā brīža piedāvājumu un uz nedēļu devāmies uz Korfu,» žurnālam «Privātā Dzīve» stāsta Una Ulme. Noīrējām motociklu un apbraukāja Grieķijas salu 75 kilometru garumā.

    «Lai gan attālums nav liels, klimats salas ziemeļos un dienvidos ir atšķirīgs. Vietējie paši ir sajūsmā par vasaru ziemeļu daļā, jo karstajā periodā tur var atvēsināties,» stāsta Una. Lielākais piedzīvojums bijis, kad viņi noīrējuši motorlaivu. «Atradām mazītiņu, klusu līcīti, kur nav neviena cilvēka. Tur var piebraukt tikai ar laivu, jo no salas neviena taka uz līcīti neved. Paši sev svinīgi paziņojām, ka tā ir mūsu lagūna. Nolēmām, ka šeit atgriezīsimies savās kāzu jubilejās,» atceras Una.

    Divpadsmit gadu ilgajā kopdzīvē Una un Gaitis bijuši daudzos ceļojumos.  Viņi saka – neesot no pludmalē gulētājiem, tomēr šoreiz vairāk ļāvušies laiskai atpūtai. «Aizbraucām uz Mīlētāju kanālu un devāmies uz restorānu ar stikla grīdu, pa kuru redzama stāva klints un jūra,» stāsta žurnāliste. Una atzīst – abi jau sen samierinājušies, ka domas par ēdiena baudīšanu viņiem atšķiras. Gaitim patīk apmeklēt smalkus restorānus, bet Unai – kādu vietējo krodziņu, kur var baudīt svaigu lomu, no jūras tikko zvejotas zivis vai citas jūras veltes.

    Tiklīdz jaunlaulātie atgriezās no nedēļu ilgā ceļojuma, draugi viņiem sagādāja pārsteigumu – nedēļas nogali pilī Francijā.

    «Aizlidojām līdz Nicai, pēc tam uz Kannām, kur mūs jau gaidīja limuzīns, lai dotos uz franču smaržu galvaspilsētu Grasu,» atceras Una. Tur atrodas pils, kas celta mūsdienās, taču izskatās kā viduslaikos. Daļa celtniecības materiālu vākta no dažādām pilsdrupām, citi – speciāli vecināti, lai pilij būtu senatnīguma aura.

    «Tā bija tik iespaidīga – gigantiski vārti, plašs dārzs, kolonnas. Pili mēdz izīrēt smalkiem pasākumiem. Saimnieks par mums ļoti rūpējās.

    Dzīvojām gluži kā pasakā – pilnīgā bezrūpībā!

    Braukājām ar limuzīnu pa Kannām un Nicu. Bijām viduslaiku pilsētiņā Ezē, kur pavisam nejauši iekļuvām gardēžu festivālā un baudījām vietējās delikateses,» ar sajūsmu atminas Una.

    • Skutelim un Brokai dienesta romāns? Aktrise jau šķīrusi laulību.
    • Kā pēc nelaimes dzīvo rakstniece Nora Ikstena? Dzimšanas dienu nosvin ar dakteriem.
    • «Šovā bija reāla pārslodze,» Balode izstāsta, kāpēc pameta Dejo ar zvaigzni.
    • Eirovīzija kļuvusi vēl dārgāka, Latvija brauks! Puntulis: "Šī konkursa nozīmība ir pārvērtēta."
    • Dubass krieviem palīdz bēgt no karošana.
    Privātā Dzīve nr43

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē