• FOTO: Slavenības izvēlas brilles ar raksturu – kas šovasar modē? Komentē eksperti!

    Stils
    Gita Vīksne
    25. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Šī vasarā jau pārsteigusi ar tik daudz saulainām dienām kā nekad. Tādēļ par galveno modes aksesuāru kļuvušas saulesbrilles. PDz pēta, kādas brilles izvēlas pašmāju slavenības.

    Jo lielākas, jo labāk

    Pandēmijā mēs jau esam pieraduši slēpties, un, ja svaigā gaisā bez maskas varam iztikt, tad bez milzu saulesbrillēm vairs ne.  Daudzas dāmas izvēlas patlaban aktuālās liela izmēra brilles ar kvadrāta formas ietvariem.

    Ar baltiem rāmjiem

    Karsta modes tendence ir caurspīdīgi briļļu rāmji, bet aktuāli ir arī krāsainie ietvari – balti, zaļi vai rozā.

    Viltīgās kaķenītes

    Joprojām modē ir retro klasika – kaķacs formas brilles, šoreiz ar liela izmēra ietvariem, kas valkātājai piešķir koķetu un seksapīlu izskatu.

    Džona Lenona stilā

    70. gados popularitāti iemantojušās britu mūziķa Džona Lenona apaļās brillītes vēl aizvien ir topā, šajā sezonā ieteicams izvēlēties lielāka izmēra brilles.

    Vienkāršā ģeometrija

    Šauras brilles, kuru zvaigžņu stunda bija 90. gados, zaudē savu aktualitāti – to vietu ieņem ģeometriskie ietvari: astoņstūri un sešstūri.

    Vairs nav modē

    Brilles ar spoguļstikliem vairs nav topā, taču daudzi tās ir iemīļojuši. Stilisti gan spoguļstiklu vietā iesaka izvēlēties brilles ar daļēji caurspīdīgiem stikliem, caur kuriem var saskatīt valkātāja acis.

    Iesaka eksperti!

    Vasaras hits – brilles ar krāsainiem rāmjiem

    Dace Krieviņa-Bahmane, modes māksliniece:

    «Izvēloties saulesbrilles, pirmkārt, jāskatās, kas piestāv, un tikai tad var sekot modes tendencēm. Šīs sezonas galvenais hits ir brilles ar baltiem vai spilgtas krāsas rāmjiem – neona zaļiem, rozā, dzelteniem. Modē ir arī kantainās brilles. Noderēs arī tās, kas krājumos aizsēdējušās no pagājušajām sezonām, taču jāņem vērā arī jaunās stila vibrācijas. Piemēram, apaļās saulesbrilles kļuvušas apjomīgākas, lielo izmēru – nosedzošākas.»

    Žanna Dubska, stiliste un imidža dizainere:

    «Cilvēks bez saulesbrillēm šajā laikmetā izskatās vecmodīgi. Tās jebkurā saulainā dienā – ne tikai vasarā – koptēlu padara mūsdienīgu. Turklāt tikpat svarīgi kā lietot saules aizsargkrēmu ir aizsargāt savas acis. Moderns cilvēks saulesbrilles regulāri maina. Ja gribi būt vienā solī ar laiku, tās jāmaina ja ne katru gadu, tad vismaz tikpat bieži kā telefonu. Grūti cilvēku ar podziņu telefonu uzskatīt par modernu!

    Var ekonomēt uz drēbēm, bet labām saulesbrillēm tomēr vajag sakrāt naudiņu. Kvalitatīvas saulesbrilles ir samērā dārgs aksesuārs, un tajās ir vērts ieguldīt naudu.

    Brilles var padarīt seju skaistu, harmonisku, modernu un seksapīlu un var arī piešķirt imidžam aplamu nokrāsu. Varat lūgt palīdzību konsultantam briļļu veikalā, taču daudzi labi orientējas brillēs, bet ne cilvēka sejas proporcijās. Tādos gadījumos palīgā varu nākt es – ar nelielu grupu sieviešu dodos uz veikalu un katrai piemeklēju atbilstošākās brilles. Daži uzskata, ka tieši dārgas brilles liks izskatīties moderni, taču to vislabāk paveiks brilles, kas ideāli sēž un izceļ tavu personību, stilu un individualitāti.

     Šobrīd modē ir brilles ar raksturu – izteiksmīgas un pamanāmas. Modē ir tādas, kas aizsedz teju pusi sejas. Agrāk nevarējāt pat iedomāties, ka augšējā briļļu mala varētu iet virs uzacīm, taču tagad tā aizsedz ne tikai daļu pieres, bet paslēpj arī vaigu malas. Joprojām aktuāli ir ģeometrisku formu ietvari – aktuālas ir gan apaļās, gan taisnstūra un kvadrātveida brilles. Visbiežāk cilvēki izvēlas apaļas, bet tās ne visiem piestāv.

    Svarīgākais ir briļļu izmērs – jo lielākas, jo seja izskatīsies smalkāka.

    Maza izmēra brilles piestāv cilvēkiem ar šaurām sejām un spiciem deguniem. Aktuālas ir arī kaķenes ar asiem, uz augšu vērstiem stūriem, kā arī brilles ar dažādu krāsu vai caurspīdīgiem rāmjiem. Spoguļstikli vairs nav modē, jo tā ir pati agresīvākā briļļu forma. Valkājot tādas, tu it kā atgrūd apkārtējo pasauli, tikai atspoguļojot to.

    Tā kā ikdienā mums joprojām jānēsā sejas maskas, ieteicams izvēlēties brilles, caur kuru stikliem kaut nedaudz redzamas acis, – ar gaišiem stikliem vai vieglu tumšo pāreju.»

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē