• FOTO: Sāk uzņemt filmu Jumprava. Lielais notikums

    Kino un TV
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jānis Spurdziņš
    28. septembrī Valmierā sākās spēlfilmas Jumprava. Lielais notikums filmēšana. Filmas iznākšana plānota 2022. gada sākumā.

    Pirmās filmēšanas lokācijas izvēle nav nejauša – Valmierai ir īpaša nozīme grupas Jumprava stāstā, jo tieši tur meklējami grupas pirmsākumi – sākotnēji Aigara Grāvera un Aigara Krēslas muzikālie eksperimenti Valmieras slimnīcas vokāli instrumentālajā grupā Vitamīns.

    Filmēšanas pirmajā dienā klāt bija arī grupas leģendārais sastāvs, kas atzinīgi novērtēja lieliski atlasītos filmas aktierus, kuri ir ne tikai ar sirdi mūzikā, bet arī līdzīgi izskatā.  Grupas “Jumprava” četrotni filmā attēlos Gatis Grāvers (Aigars Grāvers), Roberts Vanags (Aigars Grauba), Raimonds Celms (Ainars Ašmanis) un Rihards Zelezņevs (Aigars Krēsla). Kā zināms, pirmos gadus grupas pamatsastāvā bija arī Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis, kurus filmā atveidos Mārtiņš Zvirbulis (Ingus Ulmanis) un Gvido Valters (Aigars Voitišķis).

    Filma nav tikai par grupu Jumprava, tas ir stāsts par laika posmu no 1984. līdz 1991. gadam – par to, kā grupa ar domubiedriem ieraudzīja veidu, kā uzrunāt savus vienaudžus un sabiedrību kopumā. Viņu centieni tika sadzirdēti un novērtēti. Un tā radās leģendārā grupa Jumprava.

    Kā saka filmas režisors Aigars Grauba: “Jumprava ir pavadošā grupa dziesmām, kas sen vairs nepieder grupai, bet gan tautai, jo tieši klausītājiem šīs melodijas saistās un rezonē ar viņu pārdzīvojumiem, emocijām un pieredzi.”

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē