• FOTO: Pašmāju slavenības tiekas muzikālas dzīres bez maskām

    Kultūra
    Evija Kalnbērza
    21. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kaspars Krafts (F64)
    Mazajā Mežotnes pilī jūlija pirmajā sestdienā sabiedrībā pazīstami ļaudis pulcējās uz Pētera Vaska fonda rīkoto trio The Fabel koncertu Kino atspulgi. Uzrādot vakcinēšanas sertifikātu, beidzot varēja baudīt mūziku klātienē un bez maskām.

    Ekspremjere Laimdota Straujuma PDz atklāj – koncerts Mazajā Mežotnes pilī ir pirmais, kur viņai lieti noderējis vakcinēšanās sertifikāts.

    «Mēs ar māsu Dainu, kura ir ģimenes ārste, esam vakcinējušās. Es gan neesmu par to, ka vakcīnām jābūt obligātām. Tomēr tagad ir tādi laiki, tas ir svarīgi, un neko nevar darīt. Beidzamais pasākums, ko apmeklēju, bija oktobrī – manas māsīcas meitas ērģelnieces Ivetas Apkalnas un Maestro Raimonda Paula koncerts koncertzālē Gors. Toreiz gan bija jāsēž koncertā ar maskām, un tas bija diezgan grūti,» atminas Straujuma.

    Šoreiz abas ar māsu Dainu Lustiku aizvadīja patīkamu jūlija vakaru. Daina ir deviņus gadus jaunāka, un reizēm Straujumu pavelkot uz zoba, ka Laimdota esot viņas vecā māsa. Februārī ekspremjere atzīmēja 70. dzimšanas dienu, taču lielas balles nav bijis, un tuvākie gaviļnieci apciemojuši pa vienam.

    «Mums ar māsu beidzamos 20 gadus ir ļoti ciešas attiecības, tāpat kā mūsu bērniem. Bērnībā gan viņa pa kluso izsekoja, kā eju uz randiņu, un pastāstīja to mammai,» pasmaida ekspremjere.

    «Māsa visu laiku bija klāt mūsu brālim, kad viņš cīnījās par savu veselību. Diemžēl brālis jau devies mūžībā… Arī man Daina daudz palīdzējusi, un liels paldies viņai par to,» piebilst Straujuma. Augustā viņas kuplā ģimene pulcēsies dzimtas saietā. «Nesen biju Latgalē, apceļoju dzimtās vietas un aizgāju uz kapiem. Tagad jau visi radinieki ir Rīgā,» teic viņa.

    «Patlaban rakstu grāmatu par savu dzimtu un esmu priecīga, ka tagad noteiktā laikā ar sejas masku var iekļūt arī Rēzeknes arhīvā. Izskatīju visus pieejamos materiālus par kolektivizācijas procesiem 40. gados, kas saistīti ar dzimtas īpašumiem,» atklāj Laimdota.

    Ekspremjere bauda vasaru un atzīst – par liekajiem kovidlaika kilogramiem neuztraucas, jo tagad aktīvi strādā dārzā. «Ik pa laikam arī aizeju nopeldēties uz Daugavu,» teic viņa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē