• FOTO: Ojārs Rubenis saka ardievas teātrim — apsveikumi un asaras Nacionālajā teātrī

    Izklaide
    Evija Kalnbērza
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    29. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Romāns Kokšarovs (F64)
    Distancēti sasēžoties Lielās zāles skatītāju rindās, Latvijas Nacionālā teātra aktieri pirms divām nedēļām atklāja 102. teātra darba sezonu, sumināja jubilārus un noskaidroja labākos aktierus un atvadījās no ilggadējā teātra vadītāja.

    11 gadus nostrādājis direktora amatā un trīs izpilddirektora postenī, Ojārs Rubenis atvadījās no svarīgajiem amatiem Latvijas Nacionālajā teātrī. No aktrises Maijas Doveikas viņš saņēma īpaši mīļus apsveikumus. Vaicāts, ko darīs turpmāk, Ojārs PDz stāstīja, ka viņa plānos ietilpst kāds gluži praktisks darbs – palīdzēt tagadējam direktoram pie teātra jaunās piebūves celtniecības un attīstības.

    Nākotnē paredzēti arī kādi radoši projekti, par kuriem gan vēl pāragri runāt. «Pirmo reizi pa ilgiem laikiem baudīšu Latvijas vasaru, kad nekas nav jādomā un jāstrādā. Apceļošu vietas, kurās daudzus gadus neesmu bijis,» atzinās Rubenis.

    Aizkustinoši sveicieni no teātra dāmām 80. jubilejā tika aktierim Ģirtam Jakovļevam. Uz skatuves viņš ir jau 60 gadu. Aktrises savam kavalierim nodziedāja Raimonda Paula dziesmu Pasaki man vēlreiz. Aktrise un tērpu māksliniece Madara Botmane pat nometās uz ceļa, lai paustu apbrīnu par jubilāra talantu. Saviļņojuma asaras acīs bija gan Ģirtam, gan sveicējām. No Latvijas Nacionālā teātra direktora Jāņa Vimbas Ģirts saņēma arī ierāmētu fotogleznu, kurā Jakovļevs redzams dažādās lomās.

    Pagājušās sezonas labākās aktrises gods un Elzas Radziņas kulons par lomu izrādē Puika, kurš redzēja tumsā tika Daigai Gaismiņai. «Tas laikam dzīvē tā ir, kad notiek kāds liels notikums, kas pēkšņi attālina vai pagarina laiku, tad iepriekšējie notikumi šķiet pilnīgi aizmirstībā aizgājuši. Mums visiem Latvijā un teātrī ir daudz kas noticis, un tas, kas bija rudenī, jau šķiet kā aizvēsture. Šodien, nākot uz pasākumu, man nebija prātā, ka mēs taču sezonas sākumā parasti pasniedzam balvas,» pēc balvas saņemšanas sacīja Gaismiņa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē