• FOTO: Novērtē, kādus vainagus Ziemassvētkos izvēlas slavenības

    Svētki
    Lauma Lapsa
    11. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dagmāra Legante.
    Foto: F64
    Dagmāra Legante.
    Ziemassvētku priekšnojautas sākas ar adventes vainaga gādāšanu. Iededzot svecītes, ir laiks mierpilnām pārdomām un gada skaistāko svētku plānošanai. Žurnāls pētīja, kādi Adventes vainagi šogad slavenībam modē.

    Šogad meistaroju pati!

    Dagmāra Legante-Celmiņa, TV raidījumu vadītāja

    «Vainagu otro reizi dzīvē taisīju pati. Ir dāma, kas sagatavo un atsūta speciālu adventes vainaga paku. Kastē ir visi vajadzīgie materiāli: zariņi, lentītes, sveces. Atliek tikai salikt visu kopā. Iepriekš mums bija vainags, kas kalpoja vairākus gadus.

    Pirms Ziemassvētkiem izrotājam māju – ir salavecītis, briedīši un elektriskās svecītes visās istabās. Tiek izkārta lielā zeķe, kur Ziemassvētku vecītim likt dāvanas. Egles atnešana mājās ir liels notikums, un tā tiek rotāta dažas dienas pirms svētkiem, dažkārt pat Ziemassvētku rītā.»

    Gribējās klasiku

    Guntars Račs, dzejnieks un producents

    «Vainagu šoreiz nopirkām veikalā Piņķos, kur man ieteica ieskatīties brālis. Pirmais, kuru ieraudzījām, arī bija īstais. Šogad gribējām krāšņu, bet klasisku – ar sarkanām svecēm. Pirmā adventes svētdiena tika pavadīta mierīgi un mājīgi. Iededzām pirmo sveci un ēdām gardas vakariņas ģimenes lokā.

    Mums ir nemainīgais Ziemassvētku plāns. 25. decembrī viesus uzņemam savās mājās, bet pārējās dienās dodamies ciemos pie radiem un draugiem. Aizejam uz dievkalpojumu Rīgas Mārtiņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Pagalmā mums ir dabiskas eglītes, ir vainags uz durvīm. Mājās ir Ziemassvētku zvaigzne – puensetija – ar sarkaniem ziediem. Logos iedegti trijstūru formas elektriskie svečturi, kurus ieslēdzām jau 11. un 18. novembrī. Kad sāksies svētku laiks, rotāsim māju ar gaismiņām. Šogad gan jādomā par taupību. Kad saņemsim elektrības rēķinu, domāsim, cik daudz lampiņu iedegt.»

    Vainags – ilgdzīvotājs

    Ramona Petraviča, Saeimas deputāte

    «Šis adventes vainags mums godam kalpo jau piecus gadus. Taisīts no koka, rotāts ar dabas materiāliem. Šādus darina man labi pazīstama sieviete. Pērn mums uzdāvināja arī skuju vainagu, bet tas kalpoja īsāku laiku. Toties šis kļuvis tik mīļš, ka izlēmām šogad vēl paturēt. Svētku laikā mums būs trīs mākslīgās egles, katra savā nokrāsā. Dekorēsim balkonu, mājas ārpusi un iekštelpas ar izgaismotiem briežiem, lampiņām un sniegavīru. Esam nopirkuši arī dažādas zvaigznes, kuras darbina ar baterijām. Izrotāsim māju pamatīgi, lai uzburtu īstu Ziemassvētku pasaku. Iesaistīsim arī mūsu kaķi Patriku, kuram nopirkām rūķa cepurīti un Ziemassvētku tematikai atbilstošu kostīmiņu. Ģērbties un bildēties viņam gan nepatīk.

    Ziemassvētkos atbrauks mūsu meita no Nīderlandes, kura vienmēr lūdz, lai pagatavoju rasolu. Cepsim magoņmaizītes, ābolu plātsmaizi, pīrādziņus, tie piepilda māju ar svētku smaržu. Gatavošu arī sautētus kāpostus.»

    Vainagā iepin jūras zāles

    Gundega Dūduma, gleznotāja

    «Katru gadu vainagu cenšos taisīt kopā ar meitām Luīzi Hannu (11) un Nadīnu (16). Mums šis darbiņš rada Ziemassvētku noskaņu. Šogad bijām Pāvilostā, un vainagā esam iepinušas arī dažādus jūras brīnumus, sūnas, smildziņas, papardes, lai pašām interesanti un jautri.

    Jaunākā meita jau cītīgi raksta Ziemassvētku vecītim un vēstuli ieliek ledusskapja saldētavā. Adventes laikā runājam arī par labajiem darbiņiem, ko varam paveikt. Esmu ievērojusi to, ka Ziemassvētku gaidīšanas laikā attiecības kļūst mīļākas, tuvākas. Svētkus uzbur arī gardi ēdieni – piparkūkas un skābētu kāpostu zupa.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē