• FOTO: No Ķuža atvadās policijas uzraudzībā; ierodas neskaitāmi bijušie iekšlietu ministri un policijas šefi

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Atvadas no bijušā Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža.
    Foto: F64
    Atvadas no bijušā Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža.
    13. augustā pie Rīgas krematorijas āra ceremonijā, spītējot karstumam, ieradās ap 500 ļaužu, kuri atvadījās no bijušā Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža. Policijas ģenerālis, kuram bija vien 60 gadu, zaudēja cīņā ar vēzi.

    Bijušais Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis gan sevī, gan apkārtējos centās uzturēt ticību, ka šo cīņu uzvarēs. Taču ļaunā slimība bija nesaudzīga, un 9. augusta vakarā Ints aizmiga mūžīgā miegā.

    Uz atvadu ceremoniju ieradās ne vien tuvinieki un domubiedri, bet teju visa Valsts policijas augstākā vadība ar priekšnieku Armandu Ruku galvgalī. Par drošību pasākuma laikā uz vietas rūpējās vairāki desmiti policistu. Ceremonija pie Rīgas krematorijas ilga nepilnu stundu, bet tās laikā gar krematoriju garām nobrauca vairāki desmiti trafarētu policijas auto, arī policisti uz motocikliem, tādējādi atdodot pēdējo godu aizgājējam.

    Pirms pēdējā ceļa pie krematorijas policija gaisā izšāva goda zalves.

    Pirms Inta Ķuža došanās uz mūža mājām, procesija vēl arī mēroja ceļu līdz tuvējiem Brāļu kapiem, kur pie Mātes Latvijas tika nolikti aizgājējam sarūpētie vainagi, ziedi un arī Inta portrets.

    Pavadītāju vidū bija ne tikai tagadējais iekšlietu ministrs Kristaps Eklons, bet arī daudzi iepriekšējie iekšlietu ministri. Viņu vidū Ivars Godmanis, Ziedonis Čevers, Rihards Kozlovskis… Bija daudz Iekšlietu ministrijas amatpersonu, kuras strādājušas kopā ar Intu Ķuzi. Atvadījās arī virkne bijušo Valsts policijas priekšnieku, piemēram, Juris Rekšņa, Artis Velšs, Valdis Voins, kā arī dažādu citu policijas struktūrvienību bijusī un tagadējā vadība.

    Par to, kāds bijis Ints Ķuzis sadzīvē un darbā, – draugu un kolēģu atmiņu stāstus – lasiet plašā materiālā jaunākā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē