• FOTO: Mūziķis Gacho tagad tirgo picas – Itālijas sajūtu iespējams uzburt arī Rīgas centrā

    Karjera un bizness
    Gita Vīksne
    21. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Hiphopa mūziķis nolēmis izmēģināt veiksmi ēdināšanas biznesā un kļuvis par picērijas līdzīpašnieku. Itālijas sajūtu, kas viņu vienmēr valdzinājusi, tajā uzbur picu meistars no Neapoles.

    «Šī vieta darbojas jau kopš pagājušā gada vasaras,» par picēriju «O’Sole Mio» Rīgā PDz stāsta mūziķis Gatis Irbe, kurš klausītājiem pazīstams ar skatuves vārdiem Gacho un Mesa.

    Kopā ar draugu, kurš neesot no mūziķu aprindām, Gatis ir šīs ēstuves līdzīpašnieks.

    «Ideja par picēriju dzima laikā, kad ceļošana ārpus valsts kovida dēļ kļuva sarežģīta. Mums katram ir tādas vietas pasaulē, kur gribas atgriezties vēl un vēl. Tā man ir Itālija, kurp braucu vismaz reizi gadā. Beidzamo reizi tur biju pagājušā gada vasarā ar motociklu,» atceras mūziķis. Esot Itālijā, viņam īpašu baudu sagādājot pasēdēšana omulīgās itāļu kafejnīcās. Tām esot neatkārtojams šarms.

    «Pandēmijā sapratu, ka Itālijas sajūtu iespējams uzburt arī Rīgas centrā – atverot picēriju, kur darbotos īsts neapoliešu picu meistars,» atminas Gatis.

    Kopā ar draugu viņam patiešām izdevies uz Latviju atvilināt profesionālu picu cepēju Alčīdi no Neapoles. Picu cepšanu Alčīde sācis apgūt 17 gadu vecumā, un dara to jau 30 gadus. Unikālas picu receptes Alčīde ieguvis, gadu gaitā strādājot pie atzītiem picu meistariem Neapolē.

    «Šajā sakarā piedzīvojām arī kādu kuriozu. Pagājušā gada Ziemassvētkos Alčīde bija devies apciemot ģimeni Itālijā, un mēs palūdzām atklāt kādu no viņa receptēm, lai varētu ar picām iepriecināt picērijas viesus arī gadumijā. Viņš atbildēja, ka nevienu recepti neatklāšot! Īsti itāļu picu meistari tās turot lielā noslēpumā,» atceras mūziķus.

    Tāpēc Alčide atgriezies Latvijā jau pirms gadumijas un pie picu krāsns rosījies pats.

    «Vakaros šeit ir īpaši skaisti un omulīgi, arī pats nāku uz šejieni pasēdēt. Šo picēriju par savu satikšanās vietu bieži izvēlas arī itāļi. Kad pie galdiņiem dzirdama itāliešu valoda, uz brīdi pārņem sajūta, ka tu esi Itālijā,» priecājas Gatis. Viņš picērijā labprāt tiekas arī ar savas mūzikas faniem.

    «Bieži ir tā, ka man instagramā fani pajautā, kad te plānoju būt. Vienmēr visiem atbildu, un, ja vien tobrīd esmu Rīgas centrā, mēs šeit satiekamies,» stāsta mūziķis.

    Gatis saka – apzināti pusgadu klusējis par to, ka uzsācis šādu rūpalu. «Nevēlējos, lai cilvēki mani asociē ar kaut ko pusiesāktu,» teic mūziķis.

    «Tagad jau esam šajā lietā ieskrējušies. Piemēram, galdautus, kādi ir tradicionāli itāļu picērijām, saņēmām tikai pirms mēneša. Man prieks, ka te vēl ir vieta, kur var izpausties. Nav vēl tās lielās pabeigtības sajūtas. Es vēl gribu pie sienām pielikt ar Itāliju saistītas gleznas. Iespējams, šajā vietā nākotnē varētu uzspēlēt kāds itāļu mūziķis,» plāno Gatis.

    Mūziķis neslēp – iekāpis biznesā, kur viņam pilnīgi viss ir jauns un nezināms.

    «Savā dzīvē daudz ko esmu darījis, taču nedz par viesmīli, nedz bārmeni nekad neesmu strādājis. Jauna pieredze gan mani nebaida, tieši otrādi – tā mani pievelk! Galvenais, lai pašam patīk tas, ko dari, un šī lieta man patīk.»

    Turklāt patīk tik ļoti, ka šī neesot vienīgā ēdināšanas vieta Rīgā, kuras kūrēšanā viņš iesaistījies.

    «Ir vēl viens restorāns, par kuru esmu nolēmis stāstīt mazliet vēlāk,» saka Gatis.

    Vaicāts, kur smeļas drosmi atvērt jaunas ēdināšanas vietas Rīgā laikā, kad daudzi savus restorānus aizver, mūziķis atklāj: «Viss slēpjas tajā, cik labi vai slikti tev iet. Un mums iet labi! Neesam domājuši par to, ka kaut ko vajadzētu aizvērt. Tieši otrādi – ja turpināsies tikpat labi kā tagad, apsveram iespēju paplašināties. Esam jau saņēmuši saistībā ar to piedāvājumus.»

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē