• FOTO: Marika Ģederte devusies uz Nīderlandes burvīgajiem tulpju laukiem

    Atpūta
    Gita Vīksne
    10. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    «Man ir sajūta, ka tieši šobrīd ceļot ir ļoti droši, jo cilvēkus nesatiekam vispār,» PDz atklāj uzņēmēja, kas ar automašīnu devusies uz ziedu paradīzi Nīderlandi.

    «Lēmumu braukt uz Nīderlandi pieņēmu ātri. Uztaisīju Covid-19 testu un, saņemot negatīvo rezultātu, uzreiz ar mašīnu devos cauri Lietuvai, Polijai un Vācijai,» PDz atklāj Marika Ģederte.

    «Lai gan biju sagatavojusi dažādus dokumentus, mūs nekur neapturēja. Robežas bija tukšas, nevienam mūsu mašīna neinteresēja. Negatīvu tekstu, kas derīgs 14 dienas, prasīja uzrādīt tikai Berlīnē viesnīcā,» stāsta uzņēmēja.

    «Vienīgās mūsu apstāšanās vietas turpceļā bija degvielas uzpildes stacijas. Nīderlandē Covid-19 testus var nopirkt jebkurā veikaliņā. Esmu tos iegādājusies un turu mašīnā, ja nu vēl savajadzēsies,» atklāj viņa.

    Viens no galvenajiem ceļojuma mērķiem uzņēmējai bija pavasaru ziedu paradīze – Keukenhofas dārzs Nīderlandē. 32 hektārus plašajā dārzā apmeklētājus ik gadu ar savu krāšņumu priecē vairāk nekā septiņi miljoni pavasara sīpolpuķu, arī 800 dažādu tulpju šķirnes. Dārzā ir iespaidīgas skulptūras un speciāli izveidotas iedvesmas saliņas – var aplūkot mīlestības un miera dārzu, zemeņu dārzu un laimes dārzu, ziedu spēka dārzu un zaļo dārzu jeb tējas dārzu, kurā skatāma arī iespaidīga garšaugu kolekcija.

    «Līdz šim krāsainos tulpju laukus biju redzējusi, tikai lidojot ar lidmašīnu pāri Holandei. Jau sen gribēju tos apmeklēt, bet nesanāca. Slavenajā Keukenhofas parkā pirmo reizi biju pirms 16 gadiem, bet, tā kā toreiz ceļojām kopā ar bērniem, ziedu apskate izvērtās ļoti ātra. Šoreiz gribēju tos aplūkot nesteidzīgi. Pats Keukenhofas parks šobrīd ir ciet, bet pagājušajā nedēļā eksperimentālā kārtā to atvēra – uz vienu nedēļas nogali ierobežotam apmeklētāju skaitam,» stāsta Marika.

    «Jau iepriekš internetā izpētīju, kur tieši atrodas tulpju lauki vairāku hektāru platībā. Šobrīd sāk ziedēt arī vēlās tulpes. Jāsaka, ka esmu šeit pašā to ziedēšanas kulminācijā,» priecājas uzņēmēja un atzīst – tā izskatoties īsta laime.

    «Cilvēki Nīderlandē ir ļoti atsaucīgi, kopumā valda labs noskaņojums. Daudzi sporto laukā, brauc ar riteņiem. Maskas lieto tikai telpās. Pat biznesa tikšanās laikā maskas nav nepieciešamas, tikai jāietur divu metru attālums. Ir atvērti apģērbu un citu preču veikali. Mazajās pilsētiņās tirdzniecības vietās veikalos darbojas tāds kā luksofora princips – ja ir zaļš, veikalā var ienākt, ja sarkans – jāpagaida. Dažos vizīte pirms tam jāpiesaka internetā,» stāsta Marika. Viņa norāda, ka darbojas arī kafejnīcas un restorāni, kur ēdienu un dzērienus izsniedz tikai līdzņemšanai. Nākamnedēļ atvēršot arī terases.  

    Vaicāta, cik droši jūtas, ceļojot pandēmijas laikā, Marika atbild: «Braucot mašīnā uz Nīderlandi, vēl bija zināma nedrošība, taču tagad tā ir izzudusi. Apzināti izvēlējos neapmeklēt lielās pilsētas, tikai skatīt dabu un laukus. Man ir sajūta, ka tieši šobrīd ir droši ceļot, jo tūristu ir ļoti maz. Pilsētu ieliņas ir tukšas, telpās tikpat kā neuzturamies, un nekas mūs netraucē baudīt skaisto Holandes dabu.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē