• FOTO: Kā dzīvo Supernovas veterāns Markus Riva?

    Māja
    Evija Kalnbērza
    30. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ģirts Ozoliņš (F64)
    Šogad mūziķis jau astoto reizi izmēģinās laimi Eirovīzijas dziesmu nacionālajā atlases konkursā. Būt formā viņam palīdz vegānisks uzturs, bet harmonijā ar sevi – mājīgs dzīvoklis kādreizējā fabrikas ēkā. 

    Dziedātājs un pasākumu vadītājs Markus Riva ir minimālisma piekritējs, un tas attiecas gan uz viņa dzīves telpu, gan ledusskapi. Markus apmeties stilīgā divstāvu loftā, kas izbūvēts kādreizējā fabrikas ēkā. Modernajā dzīves telpā Mūkusalā nav nekā lieka – pāris plauktu, uz kurām izkārtotas mūziķa balvas, televizors, dīvāniņš un Yamaha digitālās klavieres – viss, kas vajadzīgs ērtai dzīvošanai.

    Galvenā vērtība ir lieliskais skats, kas paveras pa logu. «Pa logu redzu Daugavu, varu vērot gan saulrietus, gan svētku salūtu,» priecājas viņš.

    «Man vienmēr ir gribējies šādu dzīvokli. Kādreiz dzīvoju ar vecākiem Mārupē, vēlāk īrēju mājokli Tallinas ielā, tur diemžēl, pa logu skatoties, varēja redzēt tikai sienu, turklāt bija arī daudz ielas trokšņu. Šeit gan ir samērā kluss, viss ir jauns un tīrs. Nekādus liekus interjera priekšmetus es nepērku, labāk ieguldu naudu savā radošajā dzīvē,» Privātai Dzīvei teic Markus.

    Arī rosīšanās virtuvē viņam daudz laika neaizņem, jo nekādi gaļas ēdieni, omletes un piena ēdieni šeit netop. Jau divus gadus Riva aizraujas ar vegānisko uzturu.

    «Pirms aptuveni diviem gadiem biju saslimis un daudz skatījos Netflix. Nolēmu noskatīties kādu izglītojošu dokumentālu filmu, un nejauši uzgāju filmu par uzturu What The Health?

    Tajā bija daudz informācijas par uzturu, vegānismu, ar to saistītiem mītiem un stereotipiem, kā arī par gaļas un piena industrijas aizkulisēm. Pēc noskatīšanās piegāju pie ledusskapja un visu lieko – vistas fileju, olas un citus produktus – vienkārši izmetu laukā. Tā es vienā dienā izmainīju savus uztura paradumus,» atklāj Markus.

    «Enerģijas man pietiek, un es rūpīgi sekoju līdzi, ko var un vajag ēst. Regulāri taisu analīzes, lai redzētu, kas manam organismam pietrūkst. Brokastīs, piemēram, man ir kafija un banāns ar zemesriekstu sviestu. Citreiz to visu ietinu vrapā vai uzlieku uz rīsu galetes.

    Apēdu kādu ābolu vai uzvāru auzu pārslu biezputru. Gatavojot pusdienas un vakariņas, bieži izmantoju cepeškrāsni, kur cepu dārzeņus ar olīveļļu un garšvielām. Gatavoju arī smūtijus no spinātiem, banāniem un ogām. Daudz ēdu pākšaugus, saldos kartupeļus, reizēm izmantoju arī veikalos nopērkamos vegānos pusfabrikātus,» stāsta viņš.

    Drīz Markus Riva jau astoto reizi startēs konkursā Supernova. Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā 5. februārī izpildīs kompozīciju If You Gonna Live Me. «Vienmēr piedalos, lai uzvarētu, jo gribu aizbraukt uz lielo Eirovīziju. Šķiet, pārējie mūziķi domā tāpat, vēl jo vairāk tāpēc, ka šobrīd šovbiznesa pasaulē daudz kas apstājies,» spriež viņš. Pirms tam viņš dosies uz Daugavpili, kur uzstāsies Muzikālās bankas apbalvošanas ceremonijā.

    «Gads ir iestājies superaktīvi,» gandarīts ir Markus.

    Lai uzturētu sevi labā formā, mūziķis apmeklē fitnesa zāli, un arī mājas apkārtnē ir daudz vietu, kur sportot «Skrienu tepat gar Daugavu vai vienkārši dodos garās pastaigās, tepat ir Lucavala, AB dambis un Uzvaras parks.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē