• FOTO: Jaunais budžeta portfelis – ādu nomaina koks

    Budžets
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    28. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem (Ernests Dinka)
    Eiroparlamenta deputāta Roberta Zīles gādātais ādas portfelis, kurā finanšu ministri uz Saeimu nesa nākamā gada budžeta projektus, nosūtīts pensijā. Tagad tiks izmantots moderns oša koka portfelis.

    Pirms divām nedēļām finanšu ministrs Jānis Reirs mēroja pārsimts metru no savas darbavietas līdz Saeimas namam, kur nogādāja valdības nupat kā apstiprināto nākamā gada budžeta projektu.

    Tas paredz, ka valsts izdevumi būs vairāk nekā 12 miljardi eiro, ieņēmumi – vairāk nekā 10 miljardi, bet budžeta deficīts – aptuveni 1,8 miljardi eiro. Jānis ceļā devās dažu ministrijas darbinieču pavadībā un rokās nesa portfelim līdzīgu baltu priekšmetu, kas apsists ar zeltītām plāksnēm.

    Izrādās, bijušā finanšu ministra Roberta Zīles gādātais ādas portfelis, kurā budžeta projekti nesti uz Saeimu 23 gadus, jau nolietojies – esot saplīsis rāvējslēdzējs un nedarbojoties viens no diviem slēdžiem.

    Jaunais portfelis nav tik ietilpīgs kā vecais, jo nu jau vairākus gadus budžeta projekts ir nevis papīru kaudze, bet gan elektronisks fails. Koka portfelis ir tagadējā finanšu ministra Jāņa Reira dāvana ministrijai. Izskatot vairākus variantus, viņš izlēmis par labu Rīgas domes frakcijas Par!Progresīvie deputāta tēlnieka Ivara Drulles piedāvātajai versijai. Jaunajā portfelī ministrs var ielikt gan pavadvēstuli par budžeta projekta iesniegšanu, gan budžeta projektu zibatmiņā.

    Ministra padomniece komunikācijas jautājumos Mudrīte Grundule atzina – portfeļa cena, kā jau dāvanai, ir konfidenciāla informācija, bet tā neesot tik liela, lai Reiram būtu jāatzīmē amatpersonas deklarācijā.

    Portfelis izveidots no oša masīvkoka, tas visādā ziņā esot drošs – peld arī pa ūdeni. «Lai tas, gadiem ejot, saglabā savu perfekto formu, portfelim ir strukturāli pastiprinājumi – speciālas ribas. Tās izstrādātas ar viedo frēzi – Baltijā modernāko datorvadāmo kokapstrādes frēzi,» zina teikt Grundule.

    Taujāta, kas notiks ar veco portfeli, viņa apgalvoja – tas nenonāks vēstures mēslainē: «Iepriekšējais portfelis paliks ministrijā un tiks likts goda vietā.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē