• FOTO: Elmārs Tannis iekārto ballīšu vietu Augšlīgatnē – jau grilē uz nebēdu!

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    5. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Elmārs Tannis
    «Kad šo uzsāku, daudzi teica, ka esmu traks,» PDz saka šefpavārs, kurš pērn iegādājās īpašumu Ozolaine Augšlīgatnē un plāno to pārvērst par gardēžu iecienīt vietu.

    «Šajā ēkā agrāk bija viesu nams ar sešiem numuriņiem,» izrādot savu pagājušā gada vērienīgo pirkumu, stāsta šefpavārs un Pica Lulū līdzīpašnieks Elmārs Tannis.

    «Esmu te jau kopš jūnija, un man šī vieta ļoti patīk. Te ir divi dīķi un skaists ozolu parks,» pastaigājoties pa teritoriju, saka viņš. Visu pagājušo vasaru viņš kopā ar jaunāko dēlu šeit aktīvi rosījies, lai sakārtotu teritoriju un šogad šeit jau uzņemtu pirmos viesus.

    Kā noskaidroja PDz, savulaik šis īpašums Augšlīgatnē – 470 kvadrātmetru lielā ēka kopā ar 15 000 kvadrātmetriem zemes – tika tirgots par 135 000 eiro.

    Ēkai ir oša un ozola apdare, mājā ir vairāki kamīni un izbūvēta sauna. Pagalmā – šķelto laukakmeņu bruģis.

    «Vēlos šajā vietā izveidot savu garšas virtuvi My Kitchen Spa. Cilvēki te varētu mācīties pagatavot daudz ko garšīgu. Ir doma, ka šeit varētu darboties ne tikai es, bet arī citi ēst gatavošanas meistari, un pašlaik vēl esmu sadarbības partneru meklējumos. Tāpēc, ja kādu tas interesē, laipni aicinu atsaukties,» teic Tannis.

    Viņš jau pamazām sācis šeit darboties. «Šī ir trešā nedēļas nogale, kad te kaut ko grilēju,» maija trešajā sestdienā sacīja Elmārs. Ceļa malā šefpavārs iekārtojis nelielu āra kafejnīcu.

    «Nosaukuma šai vietai vēl nav, un tiem, kas vēlas te nokļūt, vienkārši saku: esmu Augšlīgatnē, uzreiz aiz foto radara. Ja brauksiet lēnāk, atradīsiet,» nosmej Tannis. «Visus grilējumus un kūpinājumus gatavoju pats,» piebilst viņš. Esot gan divas stundas kūpinātas vistiņas, gan astoņas stundas kūpināta cūkgaļas kakla karbonāde, kūpināts lasis un cūkgaļas ribiņas. Taņņa grilējumus varot nobaudīt kopā ar kartupeļiem un salātiem, taču šefpavārs neslēpj – viņš vēl tikai eksperimentējot ar ēdienkarti.

    Pērn iegādātajā ēkā Tannis plāno ierīkot arī viesu namu. «Varētu piedāvāt nakšņošanai četrus numuriņus. Bet darbu, kas te vēl jāpaveic, protams, ir jūra… Pa šo laiku esmu jau restaurējis šķūni,» atklāj viņš.

    «Uzliku jaunu jumtu un pievienoju skaistu terasi. Nākotnē tur plānota kafejnīca, bet pagaidām viss notiek tikai āra terasē. Drīz pie šķūnīša plānoju organizēt arī grilēšanas un kūpināšanas meistarklases. Kad būs gatava virtuve, plānoju taisīt arī mērču meistarklases,» aizrautīgi stāsta saimnieks.

    «Pagaidām izmantoju pandēmijas laiku, lai iegūtu līdzekļus, ko ieguldīt šīs vietas attīstībā. Mums viss ir sarunāts arī ar augšām – katras brīvdienas te spīd saule,» joko Tannis.

    «Kad pandēmija būs galā, šī varētu kļūt par lielisku pasākumu rīkošanas vietu – cilvēki te varētu svinēt savas jubilejas, kāzas… Pagaidām strādājam tikai brīvdienās. Domāju, vasarā jau darbosimies katru dienu. Svarīgākais ir, lai cilvēki neslimotu. Ir jāvakcinējas! Es pats to jau esmu izdarījis,» atklāj Tannis, kas pagājušajā nedēļā saņēma jau otro Moderna vakcīnu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē