• FOTO: Bārmeņa Reizenberga jaunā dzīve Ozolniekos – slaveni kaimiņi un lieli plāni

    Māja
    Gita Vīksne
    1. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: MĀRTIŅŠ ZILGALVIS (F64)
    «Kad atbraucām uz šejieni, uzreiz sapratām – šī ir īstā vieta!» par savu māju PDz stāsta populārais bārmenis. Pavasarī viņa ģimene pārdeva dzīvokli Rīgā un ievācās privātmājā.

    25 minūšu braucienā līdz Rīgai

    «Aizvien vairāk Latvijā kļūst vietu, kuras esmu pa īstam iemīļojis, – Dundaga, kur esmu dzimis, Rīga, kur dzīvoju līdz šim, un nu arī Ozolnieki,» saka pasaules čempions kokteiļu gatavošanā, dzērienu zīmola Lyre’s vadītājs Latvijā bārmenis Andris Reizenbergs. Pērn pavasarī Andra ģimene nolēma pārdot dzīvokli galvaspilsētā un iegādāties pašiem savu māju. Nu jau gandrīz pusgadu viņš kopā ar sievu Gintu un dēliem Teodoru un Orestu dzīvo privātmājā Ozolniekos.

    «Gintas mamma dzīvo Ozolniekos, tādēļ uz šejieni braucām bieži, un skaistās apkārtnes dēļ mums šeit ļoti patika. Lai gan kādreiz teicu, ka no Rīgas nekad projām neiešu, pirms pusgada sākām meklēt māju tieši Ozolniekos. Te ir viss, kas mums svarīgs, – svaigs gaiss, jo īsas pastaigas attālumā ir gan priežu mežs, gan ezers un upe. Te ir laba vide bērniem – netālu ir gan bērnudārzs, gan skola.»

    Pie divstāvu mājas ar garāžu Reizenbergiem izdevās tikt, pateicoties atsaucīgiem draugiem, kas laikus pamanīja, ka šī māja tiek tirgota. «Atbraucām jau nākamajā dienā un uzreiz sapratām – šī ir īstā vieta. Maijā tikām pie atslēgām, un Jāņus jau svinējām paši savas mājas terasē,» atceras Reizenbergs.

    «Pēc Rīgā nodzīvotajiem 24 gadiem esmu sapratis, ka galvaspilsētā ir forši strādāt un izklaidēties, taču dienas beigās gribas atgriezties vietā, kur valda miers. Ozolniekos tas ir. Atliek padarboties dārzā, līdz jūti – viss galvaspilsētas stress ir atkāpies, un ķermenī ieplūst miers,» priecājas Andris.

    Nopircis pļāvēju un karogu

    Kopš ir mājas saimnieks, Andris iegādājies vairākas lietas, pēc kurām Rīgas centrā viņam nebija vajadzības. «Ja kāds pirms gada būtu teicis, ka man būs gan pašam sava pļaujmašīna, gan Latvijas karogs, es neticētu! Šovasar pats sēju zāli un vēlāk to pļāvu. Šīs nodarbes lieliski atraisīja domas. Sekoju līdzi arī valsts svētkiem, kad pie mājas jāizkar karogs.»

    Viņš gan joprojām ir satiekams arī Rīgā. «Līdz galvaspilsētai man ir nieka 25 minūšu brauciens ar automašīnu. Rīgā ir mana virtuve, kur top siļķe kažokā, galerts un citi gardumi. Līdzīgi kā fotogrāfiem ir pašiem sava fotostudija, man ir sava virtuve ar palīgu. Uz lielajiem svētkiem gatavojam savus gardumus, kuriem cilvēki atbrauc uz virtuvi pakaļ. Plānojam tos arī uz Ziemassvētkiem. Atminos, kā pērn decembrī pēc pasūtījumiem vienlaikus bija atbraukušas pat 15 mašīnas. Skaisti spīdēja laternu gaismas, sniga, un mani pārņēma episkas izjūtas,» smaidot atceras Andris.

    No dzīvokļa paņēma tikai vīna skapi

    Savu līdzšinējo dzīvokli pie Andrejsalas bārmenis jaunajiem īpašniekiem pārdevis ar visām mēbelēm. «Uz māju sev līdzi neko nepaņēmām. Izņemot manu vīna kumodi, tā man ir kā altāris,» atklāj Andris. «Palika gan mēbeles, gan televizors un pat radio.» Tāpēc jaunajās mājās visas mēbeles tika iegādātas no jauna. «Bieži braucām uz mēbeļu veikaliem, tādēļ vairākus interjera priekšmetus izdevās atrast tik līdzīgus, it kā tie būtu iegādāti komplektā,» atceras Andris.

    «Starp citu, tagad meklēju Ozolniekos foršu garāžu. Vēlos piepildīt sapni par labāko garāžas bāru Latvijā,» pēkšņi iesaucas bārmenis.

    Viņa garāžā tas neesot iespējams, jo tur tiek turēti ģimenes spēkrati. «Mājas garāžā man ir arī ledusskapis. Kad iegādājāmies ledusskapi virtuvei, tam atklājās kāda ķibele, un tās likvidēšana prasīja vairākus mēnešus. Pa to laiku iegādājos vēl vienu un novietoju garāžā. Plānoju tur turēt atdzesētus vīnus. Pagaidām gan vēl ir tukšs,» stāsta Andris.

    Kaimiņu būšana

    Bārmenis neslēpj – līdz ar jauno māju ticis arī pie lieliskiem kaimiņiem. Viņu vidū ir vairāki Latvijā pazīstami ļaudis – hokejists Miķelis Rēdlihs, mūziķis Jānis Jubalts, leģendārās dziedātājas Noras Bumbieres māsa Māra Zustrupa. «Oktobrī, kad uznāca atvasara, sarīkojām kaimiņu pikniku. Iepriekš visiem pastkastītēs sametām ielūgumus, iznesām pļavā galdu, sarūpējām cienastu un iekūrām ugunskuru. Kad redzēju, kā no visām mājām ar groziņiem nāk kaimiņi, ļoti priecājos. Kā vēlāk atklājās, šādas kopā sanākšanas te esot rīkotas arī agrāk, taču beidzamajos gados bija apsīkušas,» stāsta Andris.

    Ar jaunajiem kaimiņiem tagad kopā svin jubilejas, šad tad arī pasporto. «Vasarā ar pārvietojamo bāriņu aizstūmos līdz kaimiņiem uz dārza ballīti un tā sagādāju pozitīvu pārsteigumu,» atminas Andris, kurš svinību viesus divas stundas priecējis ar dažādiem kokteiļiem.

    «Vienam kaimiņam pieder volejbola laukums, kur pa vakariem mēdzam uzspēlēt bumbu. Esam izveidojuši arī sportisko kaimiņu WhatsApp grupu,» priecājas Reizenbergs.

    Sapnis par māju ir piepildīts, nu laiks nākamajam. Andris neslēpj – lai gan vēlēšanās cietis neveiksmi, viņš nav pavisam atteicies no domas par politiku. «Arī par pasaules čempionu kokteiļu gatavošanā nekļuvu uzreiz. Pirmajā gadā tiku pie bronzas. Esmu sapratis, ko nozīmē būt politikā. Ar pirmo reizi man neizdevās, bet es neesmu padevies. Šobrīd nevienā partijā neesmu, bet ticu, ka, būdams politikā, var kaut ko mainīt,» tā Andris.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē