• Elīna Vāne un Imants Strads dodas 30 km pastaigā par godu Latvijai

    Atpūta
    Gita Vīksne
    24. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Aktieru pāris maija brīvdienās piepildīja senu apņemšanos – devās 30 kilometru garā pastaigā.

    «Doma par to, ka mums vajadzētu ar kājām aiziet no Valmieras līdz Strenčiem, gaisā virmojas jau labu laiku,» PDz stāsta Valmierā dzīvojošais Dailes teātra aktieris Imants Strads. 2. maijā viņš kopā ar dzīvesbiedri Valmieras Drāmas teātra vadošo aktrisi Elīnu Vāni piecās stundās un 57 minūtēs pieveica 27,64 kilometrus garu distanci.

    «Es arī ikdienā cenšos daudz staigāt. Ja vien neesmu pamatīgi noguris, dodos pastaigās arī darbdienu vakaros, ziemā gāju ar nūjām. Tomēr tik garu gabalu kā maija brīvdienās līdz šim vēl nekad nebiju nogājis,» atzīstas Strads.

    Garajai pastaigai aktieri izvēlējās patīkami saulainu un siltu svētdienu. «Elīna no sākuma mazliet šaubījās par tik garu gabalu un piekodināja, lai es nedusmojos, ja kādā brīdī viņa vairs nevarēšot paiet un izvēlēsies gājienu pārtraukt,» atceras Imants, taču abiem izdevies veiksmīgi finišēt Strenčos. Liels nopelns tajā bija arī pāra ceļabiedriem – jaunajam aktierim Artim Jančevskim un rotveileru meitenei Kubai.

    «Artis ir Latvijas Kultūras akadēmijas Valmieras teātra aktieru 4. kursa students. Esam pazīstami jau sen. Tā kā viņš ir gados jaunāks, izlēmām – ja nu kas, viņš būs tas, kas mūs stutēs,» smej Strads.

    «Tā nu mēs gājām no savām mājām Valmierā līdz pat Gaujas tiltam Strenčos. Lielākoties pa meža ceļiem. Tas viss mums prasīja aptuveni sešas stundas, un, kā jau tik garos pārgājienos piedienas, bijām līdzi paņēmuši arī ēdienu,» atceras Imants.

    Atpakaļceļu veikt kājām gan četrotne nebija gatava. «Tas arī nebija plānots, jo 60 kilometru dienā mēs diez vai noietu. Jutāmies gandarīti jau par pieveiktajiem 30 kilometriem. Strenčos mums ar mašīnu pakaļ atbrauca kolēģe Māra Mennika,» atklāj Strads.

    Lai gan nogurums bijis pamatīgs, atlikušās maija brīvdienas Imants pavadījis mundrā noskaņojumā. «Aktīvi strādāju valsts svētku pasākumos. Jutos ļoti labi! Acīmredzot esmu labā formā,» gandarīts ir viņš.

    Arī Elīna nav sēdējusi mājās, jau aiznākamajā dienā devusies 14 kilometru garā pastaigā. Par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai Vāne Valmierā mēroja maršrutu, kas kartē veido Latvijas kontūru.

    «Ar iešanu nodarbojamies sava prieka pēc un arī veselības dēļ. Cilvēkiem, kas ikdienā vēlas ieviest regulāras pastaigas, iesaku sākt ar trīs, pieciem kilometriem un šo distanci pamazām pagarināt līdz desmit un vairāk kilometriem. Man pašam pēc vakariņām doties desmit kilometru garā pastaigā ir norma,» tā Strads.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē