• Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga tikusi pie jauna suņa?

    Mājas mīluļi
    Evija Kalnbērza
    25. aprīlis, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Pirms Lieldienām eksprezidente sociālajos tīklos dalījās ar fotogrāfiju, kur redzama atpūtas brīdī kopā ar melnu suni.

    Pavasarīgās dienas eksprezidente Vaira Vīķe-Freibergaa velta aktīvai atpūtai – dodas nūjot tuvējā apkārtnē. Pirms Lieldienām viņa dalījās ar apcerīgu foto – eksprezidente pēc pastaigas piesēdusi saulītē un kopā ar melnu suni vēro dabu.

    «Vaira un Bella gaida pavasari,» tā šo bildi komentēja pati Vīķe-Freiberga. Vai eksprezidente būtu tikusi pie jauna suņa? Pirms deviņiem gadiem, kad mūžībā devās Freibergu ģimenes četrkājainais mīlulis japāņu hins Fumis, Imants Freibergs apgalvoja –  vairs viņi suni neiegādāsies, jo paši jau ir cienījamos gados, un uzņemties atbildību par jaunu dzīvnieku esot liels risks.

    Bijušais valsts pirmais suns apglabāts eksprezidentes lauku mājās zem baltā ceriņu krūma.

    Prezidentes ģimenē Fumis ienāca 2000. gada sākumā. Japāņu  hins savulaik piederējis Japāņu imperatoram un ticis uzskatīts par Dievu mīluli. Pirms Fumja par Freibergu ģimenes locekļiem bijuši divi Lhasas apso šķirnes suņi – Sunītis un Kurbads. Taču, ja Lielbritānijas karaliene varēja mainīt domas un tikt pie jauna korgija, tad kādēļ gan tautā iemīļotā bijusī prezidente nevarētu sev pagādāt jaunu sabiedroto?

    Izrādās, gluži tā tomēr nav noticis. Vairas uzticamā pavadone suņu meitene Bella pieder ģimenei, kura rūpējas par saimnieciskām lietām Freibergu ģimenes īpašumā Kuldīgas rajona Īvandes pagastā. Viņa dzīvo Medniekos kopā ar saviem saimniekiem un ir uzticama Freibergu ģimenes draudzene jau kopš kucēna vecuma. Tāpēc labprāt dodas ar viņiem pastaigās un aicina uz rotaļām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Ojārs Blumbergs
    Fumis esot ticis pie jaunas saimnieces ! Kaut nu nesāktu riet pēc nacionālās piederības principa! ES prasības jāievēro visiem-vienalga vai esi sun-I-s vai ku-C-e ! Bet... nav šaubu -šo svarīgo prasību ievērošanu kontrolēs- tai vērīgi sekos latvieši-patrioti kaimiņos ! un-ja kas -ZIŅOS! Tas pat ir Latvijai daudz svarīgāk ,nekā ziņas par britu kroņprinča vai princeses caureju.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē