• Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga dalās dārza noslēpumos – tagad rakstīs Ievas Dārzam!

    Dārzs
    Marta Kalniņa
    7. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva un privātā arhīva
    Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga
    Būdama aizrautīga dārzniece, tautā mīlētā eksprezidente labprāt dalās padomos, kā izaudzēt arī kaprīzākās puķes un likt dārzam grimt košos ziedos.

    Jau pērn daudzi žurnāla IEVAS Dārzs lasītāji pamanīja, ka novembra numurā viena raksta autore bija Latvijas eksprezidente. Žurnāla galvenā redaktore Anija Pelūde PDz atklāj – toreiz Vaira Vīķe-Freiberga bija atsūtījusi savu rakstu kā atbildi uz oktobra žurnālā Anijas publicēto fotogrāfiju un ziņu par eksprezidentes pašas pavairotas un 2017. gada rudenī dāvinātās skaistnātres turpmāko likteni.

    «Prezidente man šo augu iedeva ar sev raksturīgo melno humoriņu: «Bet jums jau tāpat viņa neizaugs. Tuvojas ziema, īsas dienas un skaistnātrei vajag gaismu…» Man tas bija izaicinājums! Rezultātā šī skaistnātre ne tikai izdzīvoja un sagaidīja pavasari, bet tika arī pavairota un joprojām Vecumnieku novadā, kur ir mana fazenda, izplatās no dārza uz dārzu ar nosaukumu Vairas skaistnātrīte,» stāsta Anija.

    Kā zināms, Vaira Vīķe-Freiberga ir kaismīga dārzniece kopš vienpadsmit gadu vecuma, kad Marokā izveidoja savu pirmo puķu dobi.

    Viņai patīk arī dažādi istabas augi – Āfrikas vijolītes jeb sanpaulijas un citas. «Tāpēc šoreiz marta IEVAS Dārzā ir jau otra Vairas Vīķes Freibergas publikācija. Viņa dalās savā pieredzē gloksīniju audzēšanā. Tā skaitās augstākā pilotāža, ja amatierim izdodas no sēkliņām izaudzēt ziedošu gloksīniju,» skaidro Pelūde. «Eksprezidente to ir izdarījusi. Un rosina rakstīt citiem amatieriem par savu pieredzi, it īpaši, kā tikt galā ar gloksīniju slimību pelēko puvi,» teic žurnāla redaktore.  

    IEVAS Dārza redaktore cer, ka sadarbībai ar eksprezidenti kā ar ārštata autori būs arī turpinājums. Kā zināms, Vīķe-Freiberga no sēkliņām ir pavairojusi arī rudbekijas, kuras jūlijā, augustā viņas lauku mājās Īvandes mežu ielokos zied koši jo koši. «Iespējams, par tām varētu būt nākamais Vaira Vīķes-Freibergas raksts. Viņai patīkot tumšās, citādās. Rudbekijas savstarpēji saziedas, un ir ļoti liela dažādība,» teic Anija.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē