• Eiroparlamenta deputātei Inesei Vaiderei par mazdēlu trīc sirds

    Vindsērfings
    Anastasija Kuzminova
    30. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    «Piektā vieta pasaules kausa mačos! Ļoti lepojos,» šoruden par savu mazdēlu vindsērferi priecājas Eiroparlamenta deputāte.

    «Valters ir četrkārtējs Latvijas čempions jauniešu klasē vindsērfingā, un šāda līmeņa sacensībās piedalījās pirmo reizi. Viņam ir tikai 15 gadi, un mazdēls startēja kopā ar 17 gadus veciem čaļiem. Turklāt arī laikapstākļi bija skarbi,» lepojas talantīgā sportista Valtera Videnieka omīte Inese Vaidere. Nesen viņš startēja Profesionālās vindsērfinga asociācijas Noerstick Cold Hawaii jauniešu pasaules kausā un ieguva piekto vietu. Tagad Valters lūkojas pēc jaunām virsotnēm, plāno piedalīties atklātajā Dānijas vindsērfinga čempionātā.

    «Viņš ir ļoti motivēts un aizrautīgs jaunietis. Viņu nevajag piespiest, pats skrien vingrot. Kaut arī slaids un stiegrains, savam vecumam mazdēls ir ļoti spēcīgs,» stāsta Vaidere.

    Mazdēla kaislību uz ūdeni noteikusi viņa dzīvesvieta – Pāvilosta. Vēja dēli Vaideres meitas arhitektes Brigitas Bulas dēls iemēģināja jau piecu gadu vecumā, un viņš burtiski saslima ar vindsērfingu. Iemaņas viņš ik pa laikam spodrina ārzemēs, piemēram, vindsērferu iemīļotajā Tenerifē. Politiķe neslēpj – mazdēla aizraušanās izmaksājot dārgi, bet, iespējams, nākotnē viņa izdosies piesaistīt sponsorus.

    Ar kādu jomu saistīt savu nākotni, Valters vēl nav izlēmis. Vecmāmiņa Inese Vaidere gan viņam atgādina – vindsērfings nav sporta veids, ar kuru pelnīt naudu. Valteru vienmēr interesējusi dabas pētniecība. «Piecu gadu vecumā Valters sacīja, ka būs zivju pētnieks. Vēlāk sapņoja kļūt par putnu pētnieku. Viņš zina simtiem putnu sugu,» lepojas viņa.

     

    VALTERS VIDENIEKS (LAT33) PIEDALĀS PWA JAUNIEŠU SACENSĪBĀS! Sešus gadus pārsvarā burājis BIC Techno293 klasē Kluba360…

    Posted by Latvijas Vindsērfinga Asociācija on Pirmdiena, 2020. gada 14. septembris

    Vaidere dod priekšroku skriešanai, basketbolam un volejbolam. Pierunāt vecmāmiņu uzkāpt uz vējdēļa Valteram tā arī neesot izdevies. «Manuprāt, vindsērfings ir diezgan riskants sporta veids. Apmet salto ar visu vējdēli un brauc tālāk! Redzot tādus trikus, man elpa vairākkārt aizrāvusies un sirsniņa trīcējusi,» neslēpj politiķe. Taču jūra gan viņai esot mīļa. «Jūra man ir nopietna dzīves sastāvdaļa. Man ļoti patīk peldēt. Pat 17. septembrī, kad Latviju skāra milzīga vētra, ar prieku nopeldējos – ļāvos izšūpošanai viļņos un izjutu šo stihiju. Peldēties ezerā man ir garlaicīgi,» tā Inese.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē