• Edgars Ozoliņš viesojas narkobarona Eskobara mājās un saņem īpašu dāvanu

    Iespaidi
    Anastasija Kuzminova
    12. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA UN PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM
    Realitātes šova dalībnieks, kurš apgrozās šovbiznesa zvaigžņu aprindās, piedzīvojis ko neaizmirstamu – paviesojies mājā Kolumbijā, kur dzīvoja pasaulslavenais noziedznieks.

    Apsviedīgais Edgars Ozoliņš popularitāti iekaroja pirms septiņiem gadiem, kad ar pseidonīmu Toretto parādījās realitātes šovā TV zvaigzne.  Ātri vien atklājās viņa pagātnes rēgi, un Edgars neliedzās, ka savulaik izcietis cietumsodu par iesaistīšanos finansiālās mahinācijās, taču bija apņēmies pierādīt – viņš var mainīt savu dzīvi un kļūt par sabiedrībā populāru personu.

    Pēc šova viņš uzdevās par seksa guru un mācīja, kā nocopēt meitenes, bet tad sāka apgrozīties slavenību tusiņos, iegūstot kontaktus un drīz arī kļūstot par interneta vidē populāru personu.  Tas viņam lieti noderējis arī Kolumbijā. Tur viņš paciemojies, būdams ceļā uz ASV, kur devās, lai attīstītu savu jauno biznesa projektu – telefona lietotni QR kodu veidošanai.

    Būdams netālu no vietas, kur filmēts Edgara iecienītais seriāls Narcos par slaveno narkobaronu Pablo Eskobaru, latvietis nolēma likt lietā savu pazīšanos. «Uzrakstīju cilvēkam, kurš zina Eskobara ģimenei pietuvinātu cilvēku.

    Paziņa man atsūtīja Eskobara brāļa telefona numuru. Iedomājieties tik, man ir Roberto Eskobara numurs! Tas šķita neticami!» sarunā ar PDz atminas Edgars.

    Draugs viņu iedrošinājis piezvanīt Eskobara brālim un sarunāt ar viņu tikšanos. Jau drīz Edgars nopirka aviobiļetes un devās uz Kolumbijas slavenākā narkokarteļa un kokaīna karaļa Pablo Eskobara māju.

    Bagātais noziedznieks jau 28 gadus ir aizsaulē, bet viņa māja joprojām glabā daudzus Pablo dzīves noslēpumus.

    Savulaik Eskobars pasaulē kontrolējis ap 80% kokaīna tirgus. Klīst leģendas – viņš bijis tik neprātīgi bagāts, ka, slēpjoties no policijas kalnu ielejā, sildījies, dedzinot papīra banknotes – divus miljonus dolāru. Daļa viņa noslēptās bagātības tā arī neesot atrasta. Iespējams, par to kas zināms Medeljinas karteļa galvenajam grāmatvedim Pablo brālim Roberto, bet to gan viņš nekad neatklās…

    Edgaram izdevās aprunāties ar narkokaraļa radinieku, kurš apmeties slavenā noziedznieka namā.

    «Pirms tikšanās ar Eskobara brāli ļoti uztraucos. Jau esot mājā, kur dzīvojis Pablo, teju fiziski jutu viņa dzīves notikumus. Bija dīvaini,» saka Edgars. 74 gadus vecais Roberto patlaban atveseļojas pēc pārciestas operācijas, tādēļ runājis ļoti lēnu.

    «Paspiest roku un sēdēt blakus dzīvai gangsteru leģendai bija vienreizīgi! Dīvainā kārtā viņš zināja, kur atrodas Latvija, ar kādām valstīm tā robežojas,» atminas latvietis.

    «No slavenā Eskobaru klana tikai daži ir starp dzīvajiem vai brīvībā.

    Arī Roberto savulaik cietumā mēģināja nogalināt. Viņam atsūtīja vēstuli, kurā bija sprāgstviela.

    Kad vēstuli atvēra, tā eksplodēja, un Roberto kopš tā brīža ar vienu aci ir akls,» zina stāstīt Edgars.

    Ar Eskobara brāli viņš apspriedis arī seriālu Narcos. Tajā Roberto nav pieminēts, jo Eskobars bija pikts uz Netflix seriāla veidotājiem. Viņš negribēja, lai pasaule uzzina Eskobaru noslēpumus, tādēļ Medeljinas kartelī iesaistīto vārdus reģistrējis kā preču zīmes.

    «Patiesie notikumi no tiem, kas atspoguļoti seriālā Narcos, krasi atšķiras,» secinājis Edgars.

    Eskobara muzejā latvietim īpaši iespiedies atmiņā kāds foto, kas tapis dziedātāja Frenka Sinatras mājā – tajā Pablo redzams uz Harley Davidson moča. «Iespaidīgs bija arī Pablo galds, kur viņš slēpa savus miljonus. Pie tā sēžot, varēja redzēt lidostu. Viņam paticis vērot, kā nosēžas lidmašīnas, kas pārvadāja kokaīnu.» Eskobara mājas sienās vēl aizvien redzamas ložu pēdas.

    Pēdējos dzīves gadus noziedznieks pavadīja paša uzbūvētā cietumā La Catedral, kas drīzāk bija grezna villa. Arī to Edgars apskatījis.

    «Biju ļoti vīlies pēc La Catedral apmeklējuma, jo nekas vairs nav palicis no narkobarona laikiem. Tagad tur ir iemitinājušies mūki,» stāsta viņš.

    Pablo no cietuma aizbēga, jo viņu grasījās pārvest uz citu ieslodzījuma vietu. Pēc vairāk nekā gada Eskobara slēpnis tika atklāts. Pēc oficiālās versijas, Pablo 44 gadu vecumā nogalinājuši policisti, bet Edgaram stāstīts, ka patiesībā narkobarons esot izdarījis pašnāvību.

    «Viņš negribēja mirt no policista lodes, bija izplānojis savu pašnāvību un informējis tuviniekus par to, ka iešaus sev galvā. Ekspertīzē no Pablo galvas izņemta lode, kas sakrita ar Eskobara ieroča lodes izmēru, bet atšķīrās no tām, ar kādām šāva policisti.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē