• Dzintars Čīča atgriežas uz skatuves un pirmo reizi parāda dēliņu

    Skatuve
    Kaspars Antess
    4. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dzintars Čīča ar savu kuplo ģimeni.
    Foto: F64
    Dzintars Čīča ar savu kuplo ģimeni.
    Uz pāris nedēļām mūziķis kopā ar ģimeni ieradies galvaspilsētā, lai aizvadītu mēģinājumus koncertiem. Tie būs pirmie Dzintara koncerti kopš pandēmijas sākuma, un viņš atzīst – tiem viņu iedvesmojuši abi bērni.

    Grib būt piemērs dēlam

    Čīču ģimene ikdienā dzīvo dziedātāja dzimtajā Sabilē, bet četrotne pilnā sastāvā Rīgā ir tikai otro reizi. Pirmo reizi tas bija jūlijā, kad pasaulē nāca mazais Markuss. «Puika ir ļoti mierīgs. Lai gan rit tikai astotais dzīves mēnesis, viņš gandrīz nemaz neniķojas,» žurnālam «Privātā Dzīve» dēlu raksturo Dzintars.

    «Katru reizi, kad iekāpjam automašīnā, jūtu, ka dēlam acis iemirdzas. Laikam Markusu velk uz piedzīvojumiem,» pasmaida mūziķis.

    Šlāgerdziedātājs priecājas, ka strādāšana no mājām ļauj viņam kopā ar atvasēm pavadīt pietiekami daudz laika. «Man nav tā, ka nespēju koncentrēties darbam, ja esmu mājās ar bērniem. Mums Sabiles mājās ir daudz istabu, tāpēc netraucējam cits citam. Man tieši patīk, ka varu uz brīdi atrauties no darba un iedzert tēju kopā ar bērniem,» atklāj Dzintars. Viņš iztiku ģimenei pelna, strādājot internetveikalā.

    Dziedātāja sieva Samanta ir pilnas slodzes mamma un sieva, un tā ir vīra izvēle. «Gribu, lai manām atvasēm bērnībā vecāki vienmēr ir blakus, tāpēc arī dzīvojam Sabilē, kur to mierīgi un bez stresa var nodrošināt,» stāsta Čīča.

    Dzintars atzīst, ka dēla ienākšana ģimenē viņu ir padarījusi drosmīgāku. «Laikam jau tāpēc, ka apzinos – dēlam vajadzīgs stiprs, vīrišķīgs tēvs. Gribētos, lai esmu dēlam par piemēru,» saka sabilnieks. «Kad Markusam kaut ko stāstu, vienmēr ar nopietnām acīm viņš manī skatās un klausās. Es arī runāju ar viņu kā ar vīrieti, nevis zīdaini. Un varu teikt, ka viņam tieši tas patīk. Kad ar puiku sāk «uķināties», viņš kļūst nervozs,» novērojis Dzintars.

    Čīčas meita Gabriela, kurai nu jau ir divarpus gadu, esot gādīga palīdze brāļa auklēšanā. «Pamanīju, ka meita vairs nav tik egoistiska, brālīša dēļ viņa pat gatava atteikties no sēdēšanas planšetē,» pasmej tēvs.

    Tagad dziesmas skan citādi

    Rīgā ģimene ieradusies laikā, kad Dzintaram Čīčam rit mēģinājumi jaunajai koncertprogrammai Dāvāju mūžiņu, kura martā izskanēs Rīgas Latviešu biedrības namā un Talsu tautas namā. «Tieši abi mazuļi mani iedvesmoja šai programmai, kur puse no dziesmām ir pieklusinātas un emocionālas, arī Dāvāja Māriņa čigānu valodā. Beidzot es sāku izprast šo dziesmu jēgu, būtību, ir pavisam citas izjūtas dziedot,» atzīst viņš.

    Šie būs Čīčas pirmie koncerti kopš pandēmijas sākuma. «Es ilgi nevarēju saņemties koncertēt, bet, kad sapratu, ka pandēmija tik ātri nebeigsies, nolēmu – lai arī koncertzāļu atļautā ietilpība šobrīd ir niecīga, vairs nevaru nedziedāt.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē