• Džilindžera sieva raksta otro grāmatu: Joprojām izbaudu savas pirmās grāmatas efektu

    Kultūra
    Privātā dzīve
    Privātā dzīve
    15. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Oksana Džadana (F64)
    Dienā, kad savu piekto romānu Netīrā prezentēja zobārste un erotisko romānu autore Karīna Račko, viesu vidū bija ne mazāk pikantā debijas romāna Sestā sieva autore. Izrādās, arī režisora sieva uz lauriem sēdēt nedomā.

    «Uzskatu, ka mūsu autores ir jāatbalsta, tāpēc neņemu grāmatas bibliotēkā, bet vienmēr tās nopērku,» turot rokās vēl pēc tipogrāfijas smaržojošu Karīnas Račko jauno romānu Netīrā, PDz atzina režisora Dž. Dž. Džilindžera sieva Inga Grencberga. Arī viņas pirmā grāmata Sestā sieva pavasarī sabiedrībā raisīja plašu rezonansi.

    Pēc tam, kad Inga izstāvēja garo rindu pēc autogrāfa, viņa sociālajos tīklos ierakstīja: «Es joprojām gribu, lai mums ir tāds Latvijas jauno rakstnieču klubiņš.»

    Grencberga pastāstīja: «Esmu izlasījusi iepriekšējo Karīnas grāmatu Sasietā. Man patīk darbi, kur notikumi risinās mūsdienās, jo lielākoties latviešu grāmatās ir vēsturisks fons.» Račko par savu konkurenti literatūrā Inga neuzskata.

    «Mēs rakstām katra savā žanrā, un katrs darbs ir pilnīgi kaut kas cits. Citādi jau varētu salīdzināt visus romānus, kuros, piemēram, aprakstīti noziegumi,» sprieda viņa.

    Šobrīd Inga sevi visu velta pamatdarbam uzņēmumā Tieto, kur strādā par mārketinga un komunikācijas speciālisti. Taču arī viņa neplāno būt viena romāna rakstniece. «Uz mana datora vienīgā ikoniņa ir fails ar nosaukumu Grāmata nr. 2, kuru reizēm atveru, reizēm kaut ko pierakstu. Rudenī un ziemā tam pieķeršos nopietnāk. Joprojām izbaudu savas pirmās grāmatas efektu, saņemot dažādas atsauksmes,» atklāja viņa. «Nākamajā grāmatā būs kaut kas no pirmās grāmatas izrietošs. Gribētos aprakstīt, vadoties pēc atsauksmēm, kādas izjūtas tā raisījusi lasītājos.

    Viena lasītāja nesen atzinās, ka pēc grāmatas izlasīšanas sapratusi, ka dzīvo ar varmāku, un nolēmusi šķirties.

    Es meklēju tēmas, kas man pašai interesē, jo esmu mācījusies psiholoģiju. Tas nebūs vienkāršs lineārs stāsts,» sola Grencberga.

    Inga uzskata, ja pašmāju rakstniecēm citai cita nevis jāuztver kā konkurentes, bet gan jāatbalsta. Tādēļ režisora sieva bija sastopama Karīnas Račko grāmatas Netīrā prezentācijā.  «Inga ir ļoti jauks cilvēks, un stipras sievietes cita citu atbalsta. Mums ir atšķirīgs stils un mērķauditorija, tādēļ noteikti neuzskatu mūs par konkurentēm. Un, ja kāda daļa auditorijas arī ir kopīga, tad domāju, ka erotiskās literatūras nekad nevar būt par daudz,» smaidot atzina Karīna.

    Rakstniece lēš, ka viņas otrā grāmata varētu iznākt nākamajā vasarā. Negribot sasteigt, bet gan ļauties radošajam procesam. «Pagaidām iedvesmojos no lasīšanas un ceļojumiem tepat pa Latviju,» pastāstīja viņa. Inga ļoti ilgojas aizbraukt uz tālākām zemēm, kad tas atkal būs iespējams. Taču pagaidām gremdējas saldās atmiņās, pārskatot Indijā tapušas bildes – tieši pirms gada viņa Goa vēl tikai rakstīja savu pirmo grāmatu. 

    Pagājušās nedēļas beigās Grencberga devās līdzi vīram uz Daugavpili, kur pirmizrādi piedzīvoja Dž. Dž. Džilindžera iestudējums XXL. «Nu jau būs gads, kopš viņš aizgāja no Dailes teātra. Džilindžers izskatās daudz labāk, jo vairs nav stresa, kas bija, strādājot tur,» pārliecināta ir režisora sieva. Inga atzina – agrāk nav sapratusi, kas īsti ir pirmizrādes mandrāža, par ko vīrs tik bieži runājis. «Kopš savas grāmatas prezentācijas 8. martā zinu, kas tas ir. Tāpēc arī zinu, kā jūtas Karīna savas grāmatas prezentācijā.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē