• Dziedātājs Alekss Silvērs plūc laurus festivālā Polijā: Mani jau brīdināja, ka uzvarēs vietējais dziedātājs

    Mūzika
    Anastasija Kuzminova
    17. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    Otro vietu un vērtīgu balvu muzikālajā konkursā Polijā nupat izcīnījis dziedātājs no Latvijas.

    Šajā vasarā Alekss Silvērs viesojās Baltkrievijā, kur kā viesis uzstājās Slāvu bazārā Vitebskā. Pirms trim gadiem viņš bija šī konkursa dalībnieks, un toreiz Silvēram izdevās nonākt finālā. Augusta beigās Alekss devās uz Poliju, lai startētu autordziesmu konkursā Carpathia Festival, kurš bija skatāms arī Polijas televīzijā. Piecpadsmit dalībnieku konkurencē Latvijas mūziķis ieguva otro vietu. 

    «Pēc piedalīšanās Slāvu bazārā man uzrakstīja Polijas konkursa žūrijas pārstāvis un aicināja pieteikties ar dziesmu, kas bija rakstīta Supernovai. Sākumā biju skeptisks. Konkursi, izņemot Supernovu, kur vēlos uzvarēt, mani īpaši vairs nesaista.

    Dalība tajos ir liels stress, jo ikreiz vēlos godam pārstāvēt savu valsti. Tomēr nolēmu aizsūtīt savu pieteikumu un saņēmu atbildi – bija 170 pieteikumu, un esmu iekļuvis pusfinālā,» atminas Alekss. Viņš konkursā piedalījās ar dziedātājas Aminatas Savadogo sacerēto dziesmu Fireworks.

    Alekss atzīst – lai gan ceļš uz konkursa norises vietu Žešuvu ar auto bija ilgs un nogurdinošs, tas bijis tā vērts.

    Polijā viņš izmitināts glaunā glempingā. Alekss ieguva ne tikai otro vietu konkursā, bet arī iespēju 36 stundas strādāt ierakstu studijā.

    «Pavisam nedaudz pietrūka līdz pirmajai vietai, bet mani jau pirms konkursa brīdināja, lai baigi neceru uzvarēt, jo poļi gribēs, lai uzvar vietējais dziedātājs. Tā arī notika. Toties no visiem ārzemju izpildītājiem šī konkursa vēsturē es ieguvu visaugstāko novērtējumu, un tas ir ļoti patīkami,» atzīst Alekss. Aminatas sacerētā enerģiskā kompozīcija patīkami atšķīrusies no liriskajām balādēm, kādas izpildījuši viņa konkurenti.

    «Koncertā skatītājiem bija sejas maskas un tika ieturēta distance, bet uz ielām un veikalos gan neviens maskas nevalkāja. Bija sajūta, ka Polija jau piemirsusi par kovidu, un brīžiem pat bija mazliet neomulīgi. Tomēr visa mana komanda ir vakcinēta, tādēļ jutāmies pasargāti,» atzīst Alekss. Pēc konkursa dalībnieki arī kārtīgi paballējušies.

    Lai gan Polijā viņam veicās labi, ar šo valsti savu muzikālo nākotni viņš nesaista.

    «Poļu valoda man ir par grūtu. Es labprāt vēl kādreiz paviesotos šajā konkursā, bet kā producents. Jau šajā reizē dziedātāja Jūlija Maijere festivālā piedalījās ar manis sacerētu dziesmu,» stāsta viņš. Patlaban Alekss vēlas vairāk pievērsties jaunām dziesmām latviešu valodā un pierādīt sevi dzimtenē. «Latviešu valoda ir tik muzikāla un ausij tīkama!» sajūsminās Silvērs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē