• Dziedātāja Rakovska pareģoja karu Ukrainā. Maģiskas spējas vai satriecoša sakritība?

    Maģisks stāsts
    Gita Vīksne
    24. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Triānas Parks.
    Foto: YouTube
    Triānas Parks.
    Grupas «Triānas parks» soliste Agnese Rakovska savās dziesmās jau pērn atspoguļojusi to, kas šobrīd notiek – pasaules dalīšana, apmaldīšanās patiesībā, karš un gaidāmā Pastarā tiesa.

    «Jūti, kā pasaulē, kurā nemelo neviens, patiesība apmaldās. (..) Skaties un mācies – trešais pasaules karš jau ir sācies! (..) Pastarā tiesa, pastarā tiesa, manu lietu vērtēs tikai pastarā tiesa.(..) Es redzu pasauli, ko tie dala tā kā ābolu. Ko tie dara? Vēsturē laika upe lokus met… (..) Kad beidzot kara lauka galā bruņinieki stāsies malā, kāds balsī raud un kāds Dievu lūgs,» Agnese Rakovska dzied grupas Triānas parks triptihā Domu graudi. Tās ir trīs savstarpēji savienotas dziesmas, kas tapušas jau pērn. Klausoties tās, daudzus pārņem sajūta – Agnese izteikusi gluži vai pareģojumu šodienas notikumiem.

    Rakovska intervijās savulaik stāstījusi, ka aizraujas ar taroloģiju. Uz PDz jautājumu, vai, radot šīs dziesmas, ielūkojusies arī Taro kārtīs, Agnese ir noslēpumaina:

    «Varu atklāt, ka taroloģijā, Bībelē un astroloģijā tiek izmantota simbolu valoda.

    Jāatzīst, ka simbolisms ir mana valoda, kas man patīk vislabāk. Es to plaši izmantoju. Piemēram, otrajā dziesmā ir lellītes, kuras dejo uz galda, kas simbolizē pasaules iekārtu. Lellītes, iespējams, negrib dejot, bet galds tiek rībināts.»


    Dziedātāja uzsver – karš jau nav tikai tas, kas notiek ar ieročiem rokās. «Nedomāju, ka tas, kas tagad notiek Ukrainā, sākās tieši 24. februārī. Tas bija jau labu laiku iepriekš, jo karš nesākas vienā dienā, turklāt tas ir arī ciklisks. Ķīnas un Irānas interesantā partnerība, Amerikas liberālo ideju vilnis, kas veļas ar cunami efektu… Jau divus gadus notiek polarizācija – ir pretēji viedokļi, un katram sava taisnība. Mēs gribam domāt, ka tas ir fizisks karš, jo redzam to vizuāli, bet īstenībā tas ir arī mentāls. Ideju karš,» saka Rakovska.

    Dziedātāja norāda – viņa tic pastarai tiesai. «Mums ļoti patīk dažādas tiesas – administratīvā, augstākā, Eiropas Cilvēktiesību. Lai gan vienīgā, par ko mums būtu jādomā, ir Pastarā tiesa. Daudzi jaunās paaudzes cilvēki, kas šīs dziesmas ir klausījušies, man uzdod jautājumu – kas ir Pastarā tiesa? Viņi to nesaprot, un man tas šķiet biedējoši. Es gribu iet gulēt un mosties ar tīru sirdsapziņu un stoicisku izpratni par likumiem, kas te valda. Es jūtu, kā laiva, kurā šobrīd visi atrodamies, tiek šūpota,» saka Agnese.

    «Ticu, ka Pastarā tiesa skars katru no mums.

    Mēs tur, galā, katrs stāvēsim pliki – bez savas naudas un mašīnām, bez īpašumiem un tituliem. Un tad katram no mums būs jāatskaitās. Es ticu, ka tā notiks,» saka Rakovska.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē