• Dziedātāja Lolita Novikova pandēmijā remontē dzīvokli: Nokrāsoju griestus zelta krāsā

    Māja
    Evija Kalnbērza
    20. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: DMITRIJS SUĻŽICS (F64)
    Pirms gada, kad valstī sākās ārkārtējā situācija, dziedātāja atgriezās no Šveices, kur dzīvoja vairākus gadus. Lai negrimtu grūtsirdībā, viņa nolēma pati izremontēt dzīvoklī.

    Pērn pavasarī PDz viesojās Lolitas dzīvoklī Rīgā, kur viņa aizrautīgi darbojās ar slīpmašīnu un urbi, krāsoja un pārkrāsoja, lai novērstu domas no pandēmijas šausmām. Ir pagājis gads, un tagad viņa mūs uzņem jau izremontētā dzīvoklī. Lēnām viņai izdevās uzburt tādu vidi, kas priecētu aci ilgajā mājsēdē.

    «Nomainīju tapetes un nokrāsoju griestus zelta krāsā,» paveikto izrāda dziedātāja. Viņai allaž brīvajā laikā paticis zīmēt, un, kad gadījusies ķibele ar griestu krāsojumu, Lolita atminējusies, ka savulaik gleznojusi ar smiltīm.

    «Tagad šo tehniku izmantoju, lai griesti izskatītos dekoratīvi. Kad vēl varēja nopirkt krāsas, iegādājos zelta akrila krāsu. Pirmo kārtu uzklājot, vecā krāsa spīdēja cauri, tāpēc nopirku vēl krāsu, sajaucu to ar smiltīm un griestus apstrādāju ar švammīti. Tā defektu pārvērtu par efektu,» stāsta viņa un piebilst – augsto griestu krāsošana, stāvot uz kāpnēm, bija diezgan riskants pasākums.

    Lola stāsta – ilgu laiku viena no istabām bija piekrauta ar sapirktajiem leoparda raksta paklāja un tapešu ruļļiem.

    «Viss bija tik raibs un piebāzts, ka nevarēju vairs normāli gulēt.»

    «Beidzot pienācis laiks, kad visu varēju salikt pa vietām. Gaišajām tapetēm ir tikko jaušams krokodilādas raksts, izlīmēju tās, izritināju paklāju, un guļamistaba gatava,» priecājas viņa.

    Dziedātājai vienmēr patikuši austrumnieciski motīvi, un tos viņa izmantojusi arī interjerā. «Spilvenu pārvalkus iegādājos indiešu veikaliņā un JYSK.» Lola stāsta – nekad nav bijusi Ēģiptē, taču pirms vairākiem gadiem viesojusies Itālijā, un Ēģiptes muzejā Turīnā sapirkusies dažādus suvenīrus. Tagad tie rotā viņas guļamistabu un virs gultas ir papiruss ar Senās Ēģiptes simboliem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē