• Dziedātāja Liene Greifāne pārceļas uz Sočiem un tiek pie nopietna amata

    Pārcelšanās
    Gita Vīksne
    31. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    «Pārcēlāmies uz Sočiem uz pāris gadiem,» PDz atklāja dziedātāja. Tagad viņai ir māja ar baseinu, pirti un kamīnu, un dzīvi Sočos viņa sauc par īstu paradīzi.

    Latviešu dziedātāja un topošā režisore Liene Greifāne piecus gadus ir pavadījusi Maskavā, lai Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūtā apgūtu kino, teātra un TV režisores gudrības. Decembrī viņa ar vīru Igoru un jaunāko dēlu Kristoferu atpūtās Sočos. Viņiem tik ļoti iepatikās, ka ģimene pieņēma lēmumu pārvākties uz šo kūrortpilsētu.

    «Pārcēlāmies uz pāris gadiem. Pēc tam redzēs, ko darīsim tālāk,» PDz saka Liene. Kad viņa par to paziņoja draugiem un paziņām sociālajos tīklos, kāds pajautāja, kādēļ Liene izvēlējās Sočus, nevis Rīgu. Dziedātāja atbildēja: «Rīgā nav jūras, un pat Jūrmalā neaug palmas un mandarīni, un pilnvērtīga vasara ir tikai divas nedēļas gadā. Vēl tur nav kalnu stundas brauciena attālumā un ūdenskritumu. Turklāt mums tur nav, ko darīt.

    Mēs iemīlējām tieši Sočus un to unikalitāti. Kalni, siltums līdz janvārim, pēc tam jau no marta ir pavasaris.

    Viss, kas mums patīk!» Kāds cits sekotājs gan ironiski apvaicājās: «Vai tad Latvija jūs vairs nebaro?» Tas dziedātāju pagalam saniknoja.

    «Es Krievijā dzīvoju jau piecus gadus, un kāda gan jums nozīme, kura valsts mani baro? Piecu gadu laikā Krievijā par izglītību esmu iztērējusi tik daudz naudas, ka Krievija mierīgi var sākt mani barot!» atbildēja Liene. 

    Dzimtenē atgriezties viņa pagaidām neplāno, bet uz Maskavu lidos tikai studiju un dažādu projektu dēļ. «Šobrīd gatavojos diplomdarba aizstāvēšanai. Cerams, šogad būs arī mana jaunā pilnmetrāžas filma,» teic Liene, kuras kontā jau ir divi kinodarbi.

    Tagad latvietes ikdienu Sočos piepilda patīkamas rūpes – Greifāni iekārto jauno dzīvesvietu. Viņi apmetušies plašā mājā ar dārzu. «Es ļoti mīlu ziedus,» saka Liene, kas pagājušo nedēļu veltīja stādīšanas darbiem. Iekārtoja arī atpūtas zonu, kurai nupat iegādāts pīto mēbeļu komplekts. Īpašs prieks ģimenei ir par pirti un lielo baseinu, kuru viņi bieži izmanto.

    Greifāne Sočos tikusi arī pie kāda nozīmīga amata. «Šobrīd uz maniem pleciem gulstas liela atbildība, jo esmu pieņemta par rektores aizvietotāju Starptautiskajā mākslas akadēmijā,» piebilst viņa. Liene uzsākusi darbu Nevalstiskās zinātņu un inovācijas akadēmijas Starptautiskās mākslas fakultātē, un tās mājaslapā norādīts viņas jaunais amats – kvalifikācijas celšanas nodaļas departamenta direktore.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē