• Dziedātāja Katrīna Dimanta: Ar ukuleli var attīstīt savu muzikalitāti

    Mūzika
    Anastasija Kuzminova
    24. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Stilīgās havajiešu ģitāriņas Latvijā pamazām kļūst par modes lietu. Redzot, ka interese par šo instrumentu pieaug, dziedātāja kopā ar brāli nolēma apgādāt latviešus ar ukulelēm un ierādīt to spēlēšanu.

    Uz skatuves dzīvespriecīgā Katrīna Dimanta bieži redzama trinkšķinām ukuleli, kas tulkojumā no havajiešu valodas nozīmē – lēkājoša blusa. Lai arī tas ir visnotaļ eksotisks mūzikas instruments, Dimanta parāda, ka arī latviešu tautasdziesmas tās pavadījumā skan lieliski. Šo miniatūro ģitāru mūziķe savulaik saņēma dāvanā no draugiem, kas skubinājuši viņu ar tās palīdzību radīt citādākus skaņdarbus.

    «Es spēlēju vijoli, čellu, kokli, bet ģitāru gan nemāku. Kopš ukulele ienākusi manā radošajā dzīvē, varu teikt – tā patiesi iespaidojusi manu daiļradi,» PDz atzīst Katrīna.

    Viņa ar savu brāli Teni kļuvuši par lieliem šī stīgu instrumenta faniem un pazinējiem, tāpēc arvien biežāk arī citi interesenti pie viņiem vērsās pēc padoma.

    «Sapratām, ka mums nav vienotas platformas, kur varētu uzzināt visu par šo instrumentu. Aizdomājos – kā būtu, ja mēs paši piedāvātu šo instrumentu par saprātīgu cenu? Kopā ar brāli sākām pētīt dažādus zīmolus un to, kāda varētu būt atsaucība,» atceras Dimanta. Tā viņi nesen dibinājuši savu ģimenes uzņēmumu, kas izplata ukuleles.

    «Mēdzu sagādāt pircējiem pārsteigumu, pati atvedot ukuleli un kaut ko nodziedot. Reizēm attālināti pamācu pirmos akordus,» par savu rūpalu, ar kuru nodarbojas jau mēnesi, stāsta dziedātāja. «Mums iet ļoti labi! Ukuleles ir tiešām pieprasītas, un mēs katram cenšamies piemeklēt īsto instrumentu,» atklāj Dimanta.

    «Ukulele ir mazs, ērts, skanīgs instruments, kuru var paķert līdzi, braucot uz pludmali vai pikniku.

    Mašīnā tā aizņem maz vietas un mājās labi izdaiļo interjeru. Ar ukuleli var attīstīt savu muzikalitāti. Iemācīties spēlēt šo instrumentu var jebkurš, galvenais ir gribēt un atvēlēt tam vismaz desmit minūtes dienā,» pārliecināta ir Katrīna.

    Viņi ne tikai tirgo šo instrumentu, bet patlaban arī veido spēlēšanas mācību kursu. Šobrīd mūziķe attālināti māca spēlēt ukuleli dziedātājai Annijai Putniņai, kura drīzumā TV ekrānos būs redzama bērnu raidījumā Ukulele. «Annija ar mani sazinājās, sakot, ka jau spēlē ukuleli, bet kaut kas neesot riktīgi. Izrādās, viņa spēlēja citā tehnikā, un tā padevās grūtāk,» atminas Katrīna. Ar pāris nodarbībām tas tika izlabots. «Redzēju pirmo raidījuma sēriju, un man ļoti patika,» priecājas Dimanta.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē