• Dziedātāja Diāna Pīrāgs grib mācīties, bet augstskolās viņu neņem: Tas bija liels pārsteigums

    Karjera un bizness
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    19. janvāris, 2022
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Diāna ļoti tic, ka Tīģera gads viņai būs veiksmīgs. Gadumijā viņa sociālajos tīklos ievietoja bildi no Taizemes, kas tapusi pirms aptuveni četriem gadiem.
    Foto: No privātā arhīva
    Diāna ļoti tic, ka Tīģera gads viņai būs veiksmīgs. Gadumijā viņa sociālajos tīklos ievietoja bildi no Taizemes, kas tapusi pirms aptuveni četriem gadiem.
    Dziedātāja aizvadītajā gadā Itālijā gribēja uzsākt mācības ar mūziku un mākslu saistītās augstskolās, bet vienviet mazliet pietrūka zināšanu, citur atzina – mūziķe esot par vecu! 

    «Jā, tas man bija liels pārsteigums, kad gribēju iestāties augstskolā, aizsūtīju dokumentus, bet man pateica – esmu par vecu. Nu, piedodiet, 36 gadi galīgi nav tā robeža, kad vajadzētu aizliegt mācīties. Kas es kāda tante, ka mani jau uzskata par vecu?» par to, ka nav tikusi mācīties Venēcijas augstskolā, pikti teic dziedātāja Diāna Pīrāgs.

    Tur viņa bija vēlējusies izglītoties programmā, kas saistīta ar menedžmentu, bet nav pieņemti pat viņas dokumenti iestājai.

    Pagājušajā gadā vairākus mēnešus viņa pavadīja Itālijā, un arī tur dziedātājai ne pārāk veicās, realizējot savu vēlmi papildus iegūt sev nepieciešamās zināšanas.

    «Gribēju paplašināt savu lauciņu, apgūt mūzikas menedžmentu maģistrantūrā. Tā kā zinu itāliešu valodu un bija piedāvājums, vasarā stājos prestižajā Milānas Accademia Teatro alla Scala. Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa, ar kuru savulaik sadraudzējāmies Al Bano izpildītās dziesmas – veltījuma Latvijai Terra d’ambra e di emozioni – prezentācijā, uzrakstīja rekomendāciju.

    Arī Kultūras ministrija uzrakstīja ieteikuma vēstuli, bet… Kārtoju eksāmenus, vairākas dienas attālināti sazinājos ar augstskolu, bet mani nepaņēma.

    Izrādījās, ka visai pasaulei bija atvēlētas vien deviņas studiju vietas.

    Es arī vairāk nodarbojos ar dziedāšanu, ne pasākumu organizēšanu, tāpēc neuzņēma un aicināja mēģināt stāties nākamgad. Nekas, mēģināšu,» degunu nenokar dziedātāja.

    Mūzikas lauciņā gan Diānai sokas gana labi – gadumijas svētkos koncertēt bijis pietiekami daudz iespēju, un visur viņa uzņemta ar aplausiem.

    «Liels prieks, ka tieši pirms svētkiem ar draugiem izdevām arī albumu, kurā iekļautas pasaulslavenas Ziemassvētku kompozīcijas,» lepna ir Diāna.

    Pareizticīgo Ziemassvētku laikā dzīvespriecīgā Diāna pēc ilgāka pārtraukuma beidzot mēģināja rast mieru un bija kopā ar ģimeni. «Līdz baznīcai, protams, aizgāju, apciemoju radiniekus, bet pārējo laiku gan pavadīju ar saviem tuvākajiem. Garastāvoklis tagad ir patiešām labs!» tā Diāna Pīrāgs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Anita Balnasa
    A viņa domā, ka menedžmentam nav par vecu? Ārzemēs mācās kādus 8 gadus, un uzreiz nemaz tādā amatā netiks, kamēr tik līdz tam menedžmentam , nepaspēs pat pensijai nopelnīt. Ārzemēs vispirms domā, lai tā nauda ko iegulda studentā arī atmaksātos. Nu jā, tur arī var mācīties līdz sirmam vecumam, bet tad tāds cilvēks kas kaut ko jau darījis, nevis tikai dziedājis. Jeb tad mācās kaut ko nebūtisku.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē