• Dziedātāja Būū jeb Ilze Fārte: Biju ļoti tuvu pašnāvībai…

    Personība
    Gita Vīksne
    13. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ģirts Ozoliņš (F64)
    2/7Pirmais pamana Macats

    Pirmais pamana Macats

    Pēc savas pirmās nopietnās uzstāšanās Ilze, braucot mājās, no saviļņojuma aizgūtnēm raudājusi. «Toreiz domāju – es gribu šīs izjūtas vēl un vēl! Jūs mani no skatuves vairs nenovilksiet,» atceras viņa.

    Vairākus gadus meitene mājās bija spēlējusi ģitāru un trenējusies dziedāt, un to darījusi tikai tad, kad neviens nedzird. Demonstrēt savu talantu citiem vilcinājusies. «Es šausmīgi kautrējos uzstāties!

    Pat mani vecāki īsti nebija dzirdējuši, kā dziedu.

    Līdz vienkārši kādu dienu izgāju klases priekšā un nodziedāju Elvisa Preslija dziesmu Jailhouse Rock. Manu mūzikas skolotāju Antru Ķesteri tas pārsteidza, un viņa mani iedrošināja uzstāties plašākai publikai,» atminas Ilze.

    Pēc vidusskolas jaunā māksliniece sākusi uzstāties bāros. «Man ļoti mīļš bija rockabilly žanrs. Reiz pēc kāda gabala pie manis pienāca, kā man tobrīd šķita, dusmīgs onkulis un teica: «Eu, šitā ir laba lieta! Kas te spēlē?» Vēlāk uzzināju, ka tas bija Raimonds Macats. Viņš uzaicināja mani pievienoties viņam un Aivaram Hermanim pasākumos, un tie bija mani pirmie nopietnie koncerti. Pirmajā daļā viņi spēlēja džeziņu, bet otrajā pievienojos es un Ainis Zavackis pie bungām. Tas bija nereāli! Atceros, vecāki atbrauca uz koncertu, un pirmo reizi dzirdēja, kā dziedu. Viņi bija šokā.

    Macatu un Hermani uzskatu par saviem muzikālajiem krusttēviem, jo viņi man deva pirmo lielo grūdienu mūzikā. Viņi arī bija pirmie, kas pamanīja, ka rakstu dziesmas. Darīju to, ko man visu laiku bija teicis tētis: «Raksti savu mūziku latviešu valodā!» Ir viegli ieslīgt tajā, ka visu laiku izpildi tikai citu radītu mūziku, bet tētis mani ieprogrammēja, ka jāraksta pašai,» atzīst Ilze.

    Intervijas turpinājums:

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē