• Džesa pianiste Dženifere Rumpāne apprec dziedošo ārstu – bildinājuma dienā viņa nonāca cietumā

    Kāzas
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    6. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: KRISTAPS KALNS
    Pērn plaši izskanēja latviešu džeza pianistes stāsts – viņa par niecīgu pārkāpumu nonāca cietumā Itālijā. Tas notika dienā, kad Latvijā slavens otorinolaringologs grasījās viņu bildināt. Šim stāstam ir laimīgas beigas, un 17. jūlijā pāris Lielvārdes luterāņu baznīcā salaulājās.

    Pianistes Dženiferes un ārsta Dina mīlasstāsts ir neparasts, jo līdz kāzām abiem bija jāiziet cauri nopietnam pārbaudījumam.

    Brīdī, kad šķita – tūlīt sāksies skaistākais laiks viņu dzīvē –, notika Holivudas filmas cienīgs pavērsiens.

    «Bildināt Dženiferi biju sagatavojies jau pirms gada, kad abi bijām Itālijā. Viesnīcā, kur apmetāmies, bija ļoti skaists skats uz jūru, valdīja romantiska gaisotne, es biju visu izplānojis un ļoti gatavojos īpašajam vakaram. Taču bildināšanas dienā pēkšņi ieradās policija un apcietināja Dženiferi,» sarunā ar PDz atceras Sumerags.

    Latviešu pianiste pēkšņi tika arestēta par to, ka pirms vairākiem gadiem – vēl studiju laikā – braukusi sabiedriskajā transportā bez biļetes un melojusi par savu identitāti. Par šo pārkāpumu viņai tika piespriesti 12 mēneši aiz restēm. Šis atgadījums izskanēja arī Latvijā, un skatuves māksliniece guva lielu sabiedrības atbalstu. Par laimi, pēc dažiem mēnešiem Dženifere tomēr tika atbrīvota no apcietinājuma. «Nu jau to varam atcerēties ar smaidu, lai gan toreiz smiekli nemaz nenāca,» piebilst Dins.

    Sākotnēji Dins un Dženifere bija skatuves kolēģi. Sumerags ir pabeidzis Mūzikas akadēmiju un ārpus ārsta darba dzied un muzicē, un abiem ar Dženiferi bijusi radoša sadarbība.

    «Otro reizi Dženiferi bildināju Latvijā. Esam nospēlējuši uz vienas skatuves ļoti daudz koncertu, un šajā laikā esam sapratuši – mēs saderam kopā.»

    «Nu kopā būsim ne tikai uz skatuves, bet arī dzīvē. Duets – Dženifere un Dins Sumeragi,» lepns ir viņš.

    Kāzu ceremonija notika 17. jūlijā. «Mums bija nelielas kāzas ar aptuveni 50 viesiem – tikai pašiem tuvākajiem,» atklāj Sumerags. «Kad jau bijām salaulājušies, baznīcā abi nodziedājām Franča Šūberta Ave Maria. Tas bija ļoti skaists un aizkustinošs mirklis. Arī nākamajā dienā viesiem sniedzām koncertu. Nu, nevaram bez muzicēšanas iztikt pat paši savā kāzu dienā,» smejas Dins. Pianiste pieņēmusi vīra uzvārdu un nu dēvējama par Dženiferi Sumeragu.

    Pēc laulību ceremonijas kāzinieki devās uz Mārcienas muižu, kur notika lustīgas svinības.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē