• Dzejniece Amanda Aizpuriete atguvusi nozagto datoru

    Kultūra
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Evija Kalnbērza
    14. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Dzejniece Amanda Aizpuriete ir atguvusi viņai nozagto datoru ar visu saturu, sociālajos tīklos paziņojusi politoloģe Ilze Ostrovska.

    Maija sākumā žurnāls Privāta Dzīve vēstīja, ka dzejnieces dzīvoklī paviesojies nelūgts viesis, kurš piesavinājies nesen līzingā iegādāto datoru, piesmēķējis istabu un našķojies ar literātes konfektēm.

    Amanda Aizpuriete, kuras kontā ir desmit dzejoļu krājumi, atdzejojumi un tulkojumi no vācu, angļu un krievu  valodas, dzīvo pie Māras dīķa bijušās papīrfabrikas kopmītnēs. «Deviņus kvadrātmetrus lielā istabiņa pusotru gadu ir tas, ko es šajos laikos varu atļauties,» stāsta Amanda. Dzejniece PDz atzīst, ka, viņasprāt, miteklī neesot vērtību, kas zagļus varētu ļoti ieinteresēt. «Vienīgais bija dators, par kuru līzingu esmu maksājusi trīs mēnešus, vēl nepilnus divus gadus jāmaksā. Tik daudz naudas man nebija, lai samaksātu uzreiz, tāpēc paņēmu nomaksā,» nopūšas Amanda. Vienīgā laime, ka gandrīz viss, ko dzejniece šajos trijos mēnešos uzrakstījusi, ievietots portāla draugiem.lv dienasgrāmatā. «Uzrakstītais vismaz ir saglabājies, un nekur tas pazust nevar,» atklāj dzejniece un uzsver, ka nejaukākais ir pati apziņa būt apzagtai.

    Stāstot, kā sanācis, ka piedzīvojusi zādzību, Amanda bilst – brīvdienās aizbraukusi ciemos, un dzīvoklis diemžēl atstāts bez uzraudzības, turklāt vēl arī neaizslēgts. «Kādu pusotru diennakti nebiju mājās, un kāds ienāca. Šeit kopmītnēs neizbēgami cits citu pazīst. Godīgi sakot, man ir klaustrofobija un bailes no atslēgām kā tādām, nekad nemāku ar tām pareizi apieties,» saka Amanda un pieļauj – pēc visa spriežot, zaglis bija zinātājs un viņas paziņa. «Tā spriežu arī tāpēc, ka šis cilvēks labi zināja, kurā plauktā stāv piemērota soma, lai laupījumu varētu ielikt. Tāpat arī neģēlis zināja paņemt lādētāju, jo lombardā datoru var nodot tikai pilnā komplektācijā. Acīmredzot kāds, kuram vajadzēja naudiņu…» analizē Amanda. Dzejniece rūgti iesmejas, ka nelūgtais viesis, paveicot grēka darbu, pat apsēdies un piepīpējis ciemiņiem paredzēto pelnu trauku, kā arī apēdis pāris konfekšu.

    Dzejniece šaubās, vai policiju šāda zādzība varētu interesēt. «Dators man bija ļoti liela vērtība, bet ne jau tāda manta, lai ierosinātu lietu un kāds to izmeklētu. Esmu izmetusi arī pirkšanas līgumu, jo atbrīvojos no  nevajadzīgiem papīriem. Domāju, ka diezgan bezcerīgi… Gan jau kaut kur tuvējā lombardā tas dators ir,» apbēdināta par notikušo bija Amanda Aizpuriete.

    Šonedēļ situācija atrisinājusies dzejniecei labvēlīgi – viņa atguvusi datoru ar visu saturu. Par to tviterī pavēstījusi politoloģe Ilze Ostrovska. «Sarunā ar dzejnieci Amandu Aizpurieti noskaidrojās, ka vakar kompjūters atgādāts atpakaļ-pat vēl lombarda iesaiņojumā. Saturs-neskarts,» raksta Ostrovska.

    Izrādās, ka bijuši arī citi izpalīdzīgi cilvēki, kas bija gatavi Amandai Aizpurietei uzdāvināt jaunu kompjūteru.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē