• «Domu nebraukt pat neapsvēru!» Ulme asiņaino protestu laikā apceļo Peru

    Iespaidi
    Evija Kalnbērza
    1. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Una Ulme ar vīru Gaiti Burbu Peru.
    Foto: no privātā arhīva
    Una Ulme ar vīru Gaiti Burbu Peru.
    Peru pārņēmuši demonstrantu pūļi, un policija aizturējusi jau vairākus simtus cilvēku. Ir iestājies haoss, slēgta pat tūristu iecienītā senpilsēta Maču Pikču. Bet influencere Una Ulme ar vīru uzņēmēju Gaiti Burbu nupat devušies turp un piedzīvo to visu uz savas ādas.

    «Nemieri Peru sākās tieši tajā dienā, kad nopirkām aviobiļetes. Daudzi man vaicāja – jūs tiešām brauksiet? Domu nebraukt es pat neapsvēru,» žurnālam «Privātā Dzīve» atzīstas žurnāliste Una Ulme.

    Nekārtības Peru ilgst jau kopš decembra, kad no amata atbrīvots galēji kreisais prezidents Pedro Kastiljo. Viņš patlaban ir apcietinājumā par valsts apvērsuma mēģinājumu, un Peru ielās ir nemitīgas policijas un demonstrantu sadursmes. Vairāki desmiti cilvēku tajās zaudējuši dzīvību.

    Kad Una ar vīru uzņēmēju Gaiti Burbu ieradās galamērķī, viņu optimisms mazliet noplaka.

    «Pagaidām jūtamies droši, taču protesti pret esošo valdību tikai pieaug. Lai pievērstu sev uzmanību, protestētāji ne tikai iet demonstrācijās, bet arī cītīgi bloķē ceļus un pat pamanījušies sabojāt vilciena sliedes, kas ir vienīgais veids, kā nokļūt Maču Pikču. Tāpēc neko uz priekšu ceļojumā plānot vairs nevaram,» atzīst Una.

    Jau tad, kad latvieši ieradušies Limā, galvaspilsētā valdījusi trauksmaina atmosfēra. «Policija bija apjozusi vēsturisko centru un tikai brīnumainā kārtā, uzklausot mūsu stāstu, ka speciāli esam atbraukuši no Latvijas, lai redzētu Limas katedrāli, tiekam tur ielaisti. Interesantākais, ka pati katedrāle bija atvērta, pat darbojās biļešu kase, lai gan bijām vienīgie apmeklētāji. Sirreāla sajūta – būt vieniem 10 miljonu pilsētas centrālajā katedrālē, kas parasti ir galvenais tūristu apskates objekts,» atklāj Una.

    Kaut ko jau Peru Ulme ar vīru ir arī apskatījuši. Pabijuši Paracas nacionālajā dabas parkā un redzējuši elpu aizraujošus skatus vietā, kur Klusais okeāns satiekas ar tuksnesi, braukuši pa tuksnesi, kur gandrīz pazuduši, un ik pa laikam bijuši spiesti policijai uzrādīt dokumentus.

    Kā tagad teic Una, ceļojums tik neparastā un satraucošā laikā viņai jau tagad daudz iemācījis. Galvenā atziņa – ļaujies, izbaudi un necepies!  «Ārējos apstākļus mēs nevaram ietekmēt, bet varam izmainīt attieksmi pret tiem,» tā Una.

    Citas elpu aizraujošas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Aktierim Guntim Skrastiņam uzstādīts ļoti neparasts piemineklis
    • Rajecka nostrostē jaunās kolēģes: «Visas pēc vienas šnites!»
    • Kur pazudusi bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba?
    • Deputāte Glorija Grevcova pēc skandāliem metas āliņģī
    • Kaspars Roga no Prāta vētras atklāj, kāpēc dzīvo Spānijā
    Privātā Dzīve nr05/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē