• Dižais komponists Vasks ar sievu savu džipu atdod Ukrainas armijai

    Sabiedrība
    Evija Kalnbērza
    4. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pētera Vaska sieva Dzintra Geka ar «lācēnu»,
    Foto: no privātā arhīva
    Pētera Vaska sieva Dzintra Geka ar «lācēnu»,
    Pagājušajā nedēļā komponists Pēteris Vasks un režisore Dzintra Geka noziedoja savu automašīnu Ukrainas armijai. Mercedes džips, ko, saimnieki mīļi dēvēja par «lācēnu», pārim uzticīgi kalpoja septiņus gadus.

    «Sākumā mums bija doma auto pārdot, taču, kad uzzinājām, ka ir iespēja to ziedot labdarībai, pieņēmām lēmumu nodot to lietošanai Ukrainas armijai,» žurnālam «Privātā Dzīve» stāsta režisore Dzintra Geka.

    «Atdevām mūsu džipu Reinim Pozņakam – brīvprātīgajam, kurš ved automašīnas uz Ukrainu, lai palīdzētu ukraiņiem aizstāvēt savu valsti. Ar lielu interesi gaidīsim ziņas, kā mūsu «lācēnam» tur klāsies.»

    Dzintra norāda, ka automašīna, kas kalpojusi viņai ar vīru komponistu Pēteri Vasku septiņus gadus, joprojām esot labā tehniskā stāvoklī, ar četru riteņu piedziņu. Vienīgi degvielas patēriņš tai ir visai liels – 14 litri uz 100 kilometriem. Šis džips viņiem bijis ļoti mīļš.

    Tieši Pēteris bijis tas, kas auto iesaucis par «lācēnu» un runājies ar viņu kā dzīvu būtni.

    «Pandēmijas laikā ar to izbraukājām visu Latviju, Lietuvu un Igauniju, regulāri kopā ar kaķiem braucām uz savām brīvdienu mājām Amatciemā. Uzticami tas kalpoja gan ziemā, kad no meža vajadzēja izbraukt ārā, gan dubļainos rudeņu un pavasaru bezceļos,» stāsta Dzintra, neslēpjot, ka no sava braucamā ar Pēteri šķīrušies ar lielām sirdssāpēm.

    Drīz pēc atvadīšanās no džipa, pārim no Vācijas atvests jauns auto. «Bez tā neiztikt,» uzsver Dzintra, kurai ģimenē vienīgajai ir autovadītāja apliecība. Vīrs Pēteris automašīnu nevada.  «Nedēļas nogalēs mēs bieži dodamies uz Amatciemu. Nereti ir arī kāds Pētera koncerts, uz kuru jābrauc,» skaidro režisore.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē