• Dizainere Jevgeņija Dorošenko gaida dvīnīšus: Priecājāmies par šādu likteņa dāvanu

    Grūtniecība
    Anastasija Kuzminova
    23. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Rotu zīmola YAYOI dizainere un vintāžas apģērbu veikala īpašniece pirms Lieldienām dalījusies dubultā priekā – viņai būs dvīnīši!

    Dizainere, kuras ģimenē aug trīs gadus vecais dēls Platons, PDz saka: «Pandēmijas laikam tomēr ir arī gaišā puse – manu paziņu lokā pieteicās vairāki bērniņi. Var teikt, ka pāri lietderīgi izmantoja mājsēdes laiku, lai uzlabotu demogrāfisko situāciju valstī. Kad visādas izpriecas – tusiņi un ceļojumi – ir liegti, vairāk laika atliek, lai ielūkotos sevī un dziļāk apjaustu ģimeniskās vērtības. Tādēļ, manuprāt, daudzi saņēmās ģimenes pieaugumam.»

    To, ka ir gaidībās, Jevgeņija uzzinājusi drīz pēc tam, kad pārslimojusi Covid-19. Dizainere priecājas, ka nu viņas asinīs ir antivielas un grūtniecības laikā būs mazāk satraukuma par veselību.

    Īpašs bija mirklis, kad Jevgeņija un viņas dzīvesbiedrs Aleksandrs noskaidroja – gaidāms nevis viens, bet gan uzreiz divi mazuļi. «Ziņu, ka man būs dvīņi, uztvēru mierīgi. Mēs nenobijāmies, ka rūpju būs divreiz vairāk, tieši otrādi – priecājāmies par šādu likteņa dāvanu,» PDz teic Dorošenko. Viņas vīrs gan pirmajā mirklī bijis ļoti pārsteigts. Iznākot no ultrasonogrāfijas kabineta, Jevgeņija viņam vaicājusi: «Cik bērnu tu redzi fotogrāfijā?»

    Sapratis, ka pareizā atbilde ir divi, Aleksandrs tūdaļ paziņojis: «Viss būs labi, tiksim galā!»

    Jevgeņija saka – viņa apzinās, ka dzīve ar trim bērniem liks rūpīgāk organizēt ģimenes ikdienu. «Es morāli gatavojos tam, jo tā man būs jauna pieredze. Dvīņu iznēsāšana skaitās paaugstināta riska grūtniecība. Protams, mājās jūtos visdrošāk un labāk, taču šaubos, vai arī šoreiz būs iespējamas mājdzemdības. Negribas nekādu risku. Galvenais, lai mazie piedzimst veseli,» saka dizainere.

    Viņas dzimtā tie būs pirmie dvīnīši. Jevgeņijai ārste teikusi, ka sievietēm pēc 30 gadu vecuma beidzamajā laikā dvīņi dzimstot aizvien biežāk. Arī Jevgeņija, dodoties pastaigās, pamanījusi – jauno māmiņu ar dvīnīšiem kļuvis vairāk.

    «Šobrīd jutos labi un izbaudu savu otro grūtniecību. Sākumā gan bija toksikoze – bija nelaba dūša no dažādām smaržām. Pat no kafijas, kas man tik ļoti garšo, bija jāatsakās,» atceras viņa.

    «Man šobrīd topā ir kārtīgs mājas ēdiens – maize, makaroni, kartupeļi. Tā kā hormonu vētras jau noplok, tad turpmāk centīšos rūpīgāk sekot tam, ko ēdu, – tas tomēr tiek arī bērniem. Jau šajā posmā man gribas viņiem dot vislabāko, nevis ātrās uzkodas, konfektes un citu neveselīgu pārtiku,» atklāj Dorošenko. Ģimenei plānā ir arī jaunas mājvietas meklējumi – vislabāk pirmajā stāvā un ar zaļo zonu ap māju, tomēr pagaidām nekas piemērots vēl nav nolūkots.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē