• Deputāte Elīna Treija kritizē Eirovīzijas dziesmu: Lēta manipulācija ar viegli sasniedzamu popularitāti

    Kino un TV
    Gita Vīksne
    3. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pēc diviem mēnešiem Nīderlandē Samanta Tīna pārstāvēs Latviju Eirovīzijā. Marta vidū viņa atrādīja dziesmas The Moon is Rising video, izraisot viedokļu vētru.

    «No malas skatoties, tas šķiet egoistisks aprēķins – mēģinājums izbraukt uz minoritāšu interesēm,» saka bijusī Saeimas deputāte, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības pārstāve Elīna Treija. «Lēta manipulācija ar viegli sasniedzamu popularitāti. Neesmu gan manījusi, ka Samanta līdz šim būtu aktīvi aizstāvējusi minoritāšu intereses. Ja es pārstāvētu minoritātes, man diez vai glaimotu tas, ka mani kāds mēģina izmantot tik savtīgos nolūkos.»

    «Man personīgi nepatika arī dziesmas tapšanas koncepts, ko tik garā raidījumu ciklā atspoguļoja Latvijas Televīzija.

    Agrāk mākslinieks par saviem līdzekļiem radīja dziesmu, kura vispirms izturēja žūrijas un skatītāju balsojumu, un tikai tad iesaistījās Latvijas valsts ar savu budžetu.

    Šoreiz ir otrādi. Mākslīgais dziesmas radīšanas process ir finansēts no valsts budžeta līdzekļiem, un tad rodas jautājums – vai tāds bija valsts pasūtījums? Ja tā, tad kurš to noformulēja tieši šādi? Kādēļ minoritāšu parādīšana notiek, izrietot tikai no viņu seksualitātes? Tā ir tikai viena no šķautnēm, un, kad tas tiek rādīts tik atklāti, kā ir Samantas klipā, es saku – man nepatīk! Taču jaunās paaudzes izpratne par demokrātiju ir tāda, ka kritika nedrīkst būt. Tās paušana automātiski tiek uztverta kā otra diskriminēšana vai naida runa.

    Tāpēc arī mani iespaidi par Eirovīzijas dziesmu no feisbuka tika izdzēsti, bet no tvitera tos nolēmu dzēst pati. Izdarīju to milzīgās agresijas dēļ, kādu izjutu no gados jauniem cilvēkiem. Tā ir paaudze, kas audzināta ļoti liberālos apstākļos un diemžēl spēj respektēt tikai savu viedokli.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē