• Deju skolotājs Veizāns māca zem klajas debess: Katra diena ir milzīgs izaicinājums

    Dejas
    Gita Vīksne
    21. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva, F64 un Instagram
    «Nav iespējams veikt kvalitatīvu mācību procesu, ja tagad jādejo ārā,» PDz atzīst Veizāna deju skolas direktors Edmunds Veizāns, kas nu trenē uz ielas.

    Profesionālās ievirzes izglītības iestādes Veizāna deju skola direktors, deju pedagogs un horeogrāfs Edmunds Veizāns nesen piedalījās protestā pie valdības mājas pret Ministru kabineta lēmumu ierobežot grupu treniņus slēgtās telpās.

    «Vasarā bērni nāca uz nodarbībām jau saģērbušies un neizmantoja ģērbtuves. Visi trenējās, ievērojot divu metru distanci, un deju grupu plūsmas savā starpā nepārklājās. Diemžēl šobrīd grupu nodarbības telpās mums ir liegtas. Lai izdzīvotu, deju skolotāji nu vada pa 12 privātajiem treniņiem dienā. No online nodarbības daudzi bērni atsakās, jo tā iemācīties dejot ir neiespējami. To piedzīvojām jau pavasarī,» dejotāju sāpi ieskicē Edmunds.

    Tāpēc tagad, mēģinot pielāgoties būt radošs, viņš sācis vadīt nodarbības zem klajas debess.

    «Beidzot ielu dejas var dejot uz ielām,» ironizē horeogrāfs.

    «Atliek tikai paņemt savu kartoniņu, botas, šalli un – aiziet! Pa šo laiku esmu nodrošinājies ar mobilo lietussargu, ar akumulatoru darbināmiem prožektoriem, pārnēsājamām tumbām un Wi-Fi rūteri. Aizvelc tik 150 metrus garu pagarinātāju līdz tuvākajam parka stūrim, un nodarbība var sākties. Ir atrasti garāžu jumti, kas dod sešus kvadrātmetrus bez lietus.

    Pie kāda no lielveikaliem uzgājām nolikvidētu autostāvvietu zem tilta, kuru arī izmantojam par nodarbību vietu ārpus telpām. Tur gan ir pamatīga konkurence ar tuvumā esošajiem sporta klubiem. Ir izveidots īpašs grafiks, cikos kurš nāk un iet. Katra diena ir milzīgs izaicinājums,» teic Edmunds.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē