• Daudziņa praktizē slavena japāņu dziednieka diētu: Graužu četrreiz novārītus rīsus

    Uzturs un diētas
    Marta Kalniņa
    21. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Šajā rudenī aktrise un runas pedagoģe publiskoja savu dienasgrāmatu – sadzīviskus un intīmus momentus no savas ikdienas pandēmijas laikā. Tajā viņa atklāja arī kādu neparastu tievēšanas metodi.

    Dienasgrāmatu Zane Daudziņa sāka rakstīt 2019. gada pēdējā dienā un sākumā šaubījās, vai tā būtu jālasa citiem. Taču šis sarežģītais un aktiera darbā arī klusais pandēmijas laiks viņā izjundījis vēlmi pēc uzmanības, pēc sarunas ar savu publiku.

    Dienasgrāmatas publicēšana bijusi iespēja atgādināt par sevi, jo arī šādi var nonākt pie sava skatītāja. Tagad ikviens var uzzināt, kāds bijis gads Zanes un viņas vīra Jaunā Rīgas teātra aktiera Viļa Daudziņa dzīvē.

    Gluži kā slavenā amerikāņu romānu un filmu varone Bridžita Džounsa, arī Zane Daudziņa savā dienasgrāmatā ik pa laikam pieskaras sievietēm mūždien aktuālam jautājumam – kā kļūt slaidākai. Tā pērnā gada martā Daudziņa smalki aprakstīja kādu pašas pārbaudītu metodi.

    «Graužu četrreiz novārītus rīsus. Sākšu Kacudzo Niši attīrošo diētu,» paziņoja viņa.  Kacudzo Niši ir pasaulslavens japāņu dziednieks, kura grāmatas par veselību tulkotas arī latviešu valodā. «Vakarā iemērc vienu divas ēdamkarotes (es, loģiski, ņemu pēc iespējas vairāk, tātad divas ēdamkarotes) jebkādu rīsu (der arī putraimi), no rīta nokāš, aplej ar svaigu ūdeni, uzvāra, pavāra vēl aptuveni vienu minūti, skalo, aplej, uzvāra – tā pavisam četras reizes. Tad vēlreiz nokāš un ēd. Tās ir brokastis.

    Nedrīkst pievienot neko – ne sāli, ne ko citu. Pēc tam četras stundas atļauts dzert tikai ūdeni.

    Ēst nedrīkst. Nākamā ēdienreize pēc četrām stundām. Un tā katru rītu. Dienā gan drīkst ēst, ko vien gribas. Vienreiz abi ar Vili jau izmēģinājām – šķiet, tas bija 2014. gadā. Toreiz es izturēju kādas 42 dienas. Diētas ilgums ir 45 dienas, bet organisma attīrīšanās process ilgst vēl divus trīs mēnešus pēc tam,» klāstīja Zane. Efekts bijis acīmredzams. «Toreiz āda kļuva gludāka, nokrita tauku slānītis no gurniem. Ir azarts atkal pamēģināt,» atzina Daudziņa.

    Pēc mēneša aktrise atskaitījās par rezultātiem: «Rit pēdējā rīsu diētas nedēļa. Ieguvumi ir šādi: a) neesmu kļuvusi resnāka (bet tas šādā mājas režīmā un mierā būtu pat ļoti iespējams), b) izstrādājies organismu saudzējošs režīms, kad ēdiens uz mani attiecas vien aptuveni 7 stundas diennaktī. Ķermenis ir pat ļoti mierā ar šo.»

    Tas gan nav vienīgais, ko viņa dara sava izskata un veselības labā. Rīgā Zane regulāri apmeklē karsto jogu, bet, būdama laukos, pat ziemas spelgonī bauda peldes piemājas dīķī. Te viņai ar padomiem talkā nāk cits gudrs vīrs – holandietis Vims Hofs. Viņš pasaulē pazīstams kā Ledus vīrs, kas sasniedzis pasaules rekordu par ilgāk pavadīto laiku ledus vannā, uzkāpis Kilimandžaro virsotne, tērpies tikai šortos, un pieveicis maratonu mīnus 20 grādu salā Somijā.  Zane praktizē Hofa izstrādātās elpošanas metodes. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē