• Dārta Daneviča publiski kaunina Ievas Florences latviešu valodas prasmes

    Kašķis
    Anastasija Kuzminova
    23. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dārta Daneviča un Ieva Florence-Vīksne
    Foto: No arhīva materiāliem
    Dārta Daneviča un Ieva Florence-Vīksne
    Dailes teātra aktrise, kas aktīvi darbojas sociālajos tīklos, publiski norādījusi uz savas kolēģes švakajām latviešu valodas gramatikas zināšanām.

    Tas, ka daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis piepelnās, reklamējot dažādas preces sociālajos tīklos, nav jaunums. Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča regulāri pamanās saviem sekotājiem ar skaistām bildītēm pastāstīt par to, cik lieliski ir dažādi kosmētikas produkti un ēdienu piegādes serviss.

    Tikpat naski to dara arī viņas kolēģe Ieva Florence-Vīksne, un tā vien šķiet, ka reklāmas tirgū abas kļuvušas par sīvām konkurentēm.  Bet varbūt, sākoties jaunajam mācību gadam, Dārtā vienkārši pamodusies latviešu valodas skolotāja?

    Nesen Daneviča tviterī pukojās: «Vai patiesi Instagram lietotājiem un sadarbību apmaksātājiem ir vienalga, ka kārdinošie apraksti izklausās pēc nejaušā secībā savirknētiem savstarpēji nesaistītiem vārdiem, ignorējot arī latviešu valodas lietojuma pamatprincipus?»

    Lai visiem būtu skaidrs, cik šausmīgi tas ir, Dārta publicēja ar pašas labojumiem izraibinātu tekstu.

    Lai gan kļūdām pārbagātā teksta autoru viņa nebija minējusi, tas ātri vien tika atšifrēts.

    Un tā izrādījās Dārtas skatuves kolēģe Ieva Florence-Vīksne.

    Sarunā ar PDz aktrise apgalvoja – sev veltītos Dārtas pārmetumus nemaz neesot pamanījusi, taču atzina – kļūdas mēdz pielaist. «Es sākumā nopublicēju, tad pārlasu un vēlāk vienmēr palaboju. Manos ierakstos mēdz būt nepareiza vārdu secība un pieklibo gramatika. Gadās, ka steigā autokorektors telefonā pārveido vārdus ne tā, kā vajadzētu. Manuprāt, visi kļūdās un tas ir normāli.

    Kad man ir apjomīgākas reklāmas publikācijas, cītīgāk tās pārlasu. Bet galvenais – lai lasītāji uztver domu, jo savā profilā varu rakstīt, kā domāju. Jā, man nebija 10 balles latviešu valodā, bet es mācos no savām kļūdām un cenšos būt labāka. Bet tas, ka Dārtai ir jauns darbs – labot citu kļūdas – gan ir interesanti. Tas man ir jaunatklājums,» PDz sacīja Ieva.

    Uzzināt Dārtas iemeslu, kādēļ viņa uz kolēģes kļūdām norādījusi publiski, nevis privāti – satiekot teātrī, PDz tā arī neizdevās. Ieva par Danevičas rīcību sacīja: «Cilvēki ir dažādi. Es nezinu, kāpēc Dārtai bija sakāpinātas emocijas tieši par gramatiku un kļūdām. Varbūt viņai todien bija slikta oma vai kādas lielākas problēmas. Taču šaubos, vai publiska kaunināšana ir pareiza.

    Viņa varēja man piedāvāt palīdzību, un es labprāt to pieņemtu.

    Man nav korektora, kuram es maksātu par tekstu labošanu. Taču es varētu maksāt Dārtai, ja jau viņai tagad ir jauna profesija,» pasmaidīja aktrise.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē