• Daniels Pavļuts – muzikants ar ministra pieredzi

    Politika
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    30. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Vladislavs Proškins (F64)
    Šā gada 7. janvāris Latvijas vēsturē iegājis ar faktu, ka šajā dienā veselības ministra amatā bija pat trīs cilvēki. Pavļuts nepilnas nedēļas laikā gan sakārtojis vakcinācijas plānu, gan spējis izpildīt daudzus citus premjera rīkojumus.

    Tik darbīgs, ka vakcīnas jau beigušās

    No rīta ministra pienākumus vēl pildīja Ilze Viņķele, pa dienu veselības jomu kūrēja aizsardzības ministrs Artis Pabriks, bet vakarā Saeima augstajā amatā iecēla parlamenta deputātu Danielu Pavļutu.

    Lai arī tiešraidēs jau pagājušās nedēļas nogalē izskatījās, ka Daniels dažās krīzes periodā nostrādātajās dienās veselības ministra amatā ir saguris vairāk nekā Ilze Viņķele divos gados, jāatzīst, ka ar galveno uzdevumu – vakcinēšanās paātrinājumu viņam izdodas tikt galā labāk. Lai arī nedaudz, bet vakcinēto skaits pakāpeniski aug. Nu valsts saskārusies ar jau iepriekš prognozēto problēmu, ka vakcīnas ir beigušās, un mums nu ir tikai solījumi, ka gan jau kādreiz tās atkal parādīsies.

    Uzstājies kopā ar Antoņenko

    Lai arī savulaik Pavļuts bija ekonomikas ministra amatā, pēc izglītības un profesijas viņš ir cieši saistīts ar mūziku, proti, klavierspēli. Bakalaura grādu ieguva Mūzikas akadēmijā tepat Latvijā, bet tālāk izglītojās Londonas Universitātē, kur apguva kultūras vadību, un Hārvarda Universitātē, kur ieguva maģistra grādu sabiedrības vadībā ar specializāciju līderībā.

    Lielajā politikā Pavļuts, kurš vairākus gadus bija aizvadījis Kultūras ministrijas valsts sekretāra amatā, iesaistījās, izveidojoties Zatlera Reformu partijai. 2011. gadā vēl kā bezpartejiskais kandidāts viņš tika iecelts ekonomikas ministra amatā, bet partijai Pavļuts pievienojās tikai 2014. gada janvārī. Zīmīgi, ka tajā pašā mēnesī viņš zaudēja ministra amatu, jo premjers Valdis Dombrovski, uzņemoties atbildību par Zolitūdes traģēdiju, demisionēja.

    Pēc tā Pavļuts uz laiku teica ardievas politikai un pievērsās tam, ko lieliski prot, – klavierspēlei.

    Panākumi šajā jomā bija, un jau dažus mēnešus pēc demisijas viņš kopā ar pasaulslaveno operdziedātāju Aleksandru Antoņenko uzstājās uz Latvijas dižākajām skatuvēm ar programmu Antoņenko un Pavļuts. Tomēr pilnībā politiku viņš nespēja pamest, jo pirms trīsarpus gadiem kļuva pat kustības Par! dibinātāju. Pēcāk tika ievēlēts 13. Saeimā, un līdz iecelšanai par ministru vadīja apvienības Attīstībai/Par! Saeimas frakciju.

    Šķīries. Ir draudzene

    Daniels Pavļuts pēdējos gados sarunās par privātās dzīves jautājumiem ir skops. Jau kādu laiku viņš ir attiecībās ar politisko domubiedri Elīnu Grīnhofu, ar kuru laikā, kad vēl nebija sācies Covid-19 posms, dažkārt kopā apmeklēja dažādus pasākumus, arī festivālu Positivus.

    Pirms attiecībām ar Elīnu Daniels 12 gadus bija laulībā ar toreizējo Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja vadītāju Lindu Pavļutu, un viņiem ir divi dēli.

    Uzziņa

    Valsts amatpersonas deklarācijā Daniels Pavļuts uzrādījis, ka viņam pieder divi dzīvokļi Rīgā. Latvijas uzņēmumā Zeno Consulting viņam pieder kapitāldaļas 2844 eiro vērtībā, bet ASV uzņēmumā Airdog, Inc – kapitāldaļas 12 000 ASV dolāru vērtībā.

    Lietošanā ir 10 gadus vecs BMW, bet īpašumā – četrvietīga airu laiva. Bankās Daniels uzkrājis vairāk nekā 7700 eiro. Ministra parādsaistības ir vairāk nekā 40 000 eiro, bet pats aizdevis 1010 eiro un 3841 ASV dolāru.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē