• Circene: Tiem, kas negrib vakcinēties, ir jādzīvo nošķirti no pārējās sabiedrības

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    12. novembris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Ingrīda Circene, kas veselības ministres amatu pildījusi divreiz – pirms 18 un pirms 10 gadiem –, PDz teic, ka jau tad, kad tapa Vakcinācijas birojs, vairākiem politiķiem skaidrojusi – senioru un hroniski slimo personu vakcinācijā jāiesaista ģimenes ārsti.

    «Norādīju, ka ģimenes ārstiem tas ir jādara obligāti. Ja kāds negrib vakcinēt, viņš nevar strādāt valsts sistēmā un var darīt to tikai privāti. Ja visi 1300 ģimene ārsti janvārī to sāktu darīt, seniori un hroniskie pacienti šobrīd būtu savakcinēti,» pauž Circene.

    Viņa met akmeni Vakcinācijas biroja virzienā, jo tur neviens neesot bijis saistīts ar veselības aprūpi.

    «Sākās absolūtais haoss ar zvaniem uz 8989, kur neviens neko nezināja pateikt. Pēc tam nebija vakcīnu, tad nebija iespēju uz tām pierakstīties. Tad izdomāja ģimenes ārstu nosūtījumus un vēl visādus brīnumus. Visu šo iemeslu dēļ tagad esam tur, kur esam.»

    Viņasprāt, obligātā vakcinēšanās jāpiemēro visiem strādājošajiem.

    «Esmu par to, ka tiem, kas negrib vakcinēties, ir jādzīvo nošķirti no pārējās sabiedrības. Protams, slimo arī vakcinētie, bet daudz vieglākā formā. Viņi lielākoties nenonāk intensīvajā terapijā. Ar līdzekļiem, kuri šobrīd izdoti Covid-19 inficēto ārstniecības procesā, mēs būtu varējuši nodrošināt onkoloģiskajiem pacientiem visu jaunāko zāļu apmaksu,» lēš Circene.

    Par Danielu Pavļutu viņa teic – veselības ministrs ar savām darbībām izaicinājis visu mediķu sabiedrību. «Ir liela neapmierinātība. Pēdējais piliens bija par mediķu mobilizāciju ar kriminālatbildību atteikšanās gadījumā. Ārsti, kuri var strādāt, jau tagad to dara, turklāt līdz absolūtam pārgurumam un izdegšanai,» atgādina Circene.

    «Lielu lomu nospēlēja arī tas, ka mediķiem netika palielināta alga, kā tas bija solīts. Šinī gadījumā tā ir veselības ministra atbildība. Kādreizējais veselības ministrs Ivars Eglītis šādā situācijā atkāpās, jo godīgi atzina – nevaru vairs uzņemties atbildību par veselības aprūpes nozari. Ja Pavļuts jūlijā uzskatīja, ka obligātā vakcinācija ir vajadzīga, viņš varēja teikt: «Jautājums ir kritisks, tādēļ vai nu mēs darām tā, vai atkāpjos!» Tagad no viņa atvainošanās nevienam nekāda labuma nav…»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Vladislavs Zanders
    Cerams, ka tā paliks tikai kā utopija no 2022.gada vidus: "Vienīgi sabiedrības drošības un ērtību dēļ un lai mazinātu administratīvās izmaksas, tiek apsvērta ideja nevakcinētos pārvietot uz īpašiem "anti-vaxxer" rajoniem. Tajos tiem vienkopus būtu pieejami savi pakalpojumi "sarkanajā" režīmā. Saprotams, preces un pakalpojumi tiktu piedāvāti par stipri augstākām cenām, lai papildus motivētu vakcinēties un pievienoties apzinīgajai tautas daļai. Tiem, kas nesadarbosies, kā alternatīvu varētu piedāvāt, piemēram, sterilizāciju un/vai evakuāciju uz attāliem valsts nostūriem. Protams, ne jau obligāti, bet to nosakot par pienākumu - veikt kādu no abām šīm izvēlēm. Tāpat, lai mazinātu administratīvās izmaksas un atvieglotu valstiski lojālo pilsoņu identifikācijas procesu pie veikaliem, tiek rosināts aizstāt QR kodu ar apakšdelmā ievietojamu RFID mikroshēmu, kurā glabāsies visa personas informācija."

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē