• Viļņas lidosta maija vidū gatavojas atsākt pasažieru reisu apkalpošanu

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lietuva līdz ar citām Eiropas valstīm, kurās Covid-19 pandēmijas laikā tika ieviesti īpaši bargi ierobežojumi, gatavojas tos pamazām atvieglot, un viens no soļiem ir lidostas darbības atsākšana.

    Sākot ar maija vidu, Viļņas lidosta atsāks pasažieru reisu apkalpošanu, atļaujot lidojumus vairākos maršrutos, par kuriem panāktas vienošanās valstu starpā. Paredzēts, ka pirmie reisi no Lietuvas galvaspilsētas lidos 13. maijā uz Rīgu un Frankfurti, liecina informācija Viļņas lidostas mājas lapā.

    “Mēs uzskatām, ka ir pienācis laiks pakāpeniski atvieglot ceļošanas ierobežojumus, un mēs esam izstrādājuši skaidru stratēģiju, kuras realizēšanai šobrīd nopietni gatavojamies,” saka Lietuvas aviācijas dienesta vadītājs Aurims Stikļūns. “Mūsu rīcības plānu nosaka jaunākie veselības drošības ieteikumi, situācija ar koronavīrusu katrā no galamērķiem, kā arī lidkompāniju pašu plāni. Šobrīd Frankfurte ir ļoti svarīgs galamērķis un bāzes lidosta, kurā tiek piedāvāti daudzi savienojošie reisi Eiropā un tālāk pasaulē.”

    Lidojumi no Vilņas uz Frankfurti notiks trīs reizes nedēļā – pirmdienās, trešdienās un piektdienā, un tos apkalpos Lufthansa.

    13. maijā lidojumus no Viļņas uz Rīgu atsāks arī Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic.

    Tiek gaidīts, ka maija otrajā pusē lidojumus atsāks vēl vairākas aviokompānijas.

    2019. gadā trīs lielākās Lietuvas lidostas – Viļņā, Kauņā un Palangā – apkalpoja 62 tūkstošus reisu un 6,5 miljonus pasažieru.

    Kā ziņojām, arī lidosta Rīga, kura pandēmijas laikā apkalpoja kravas, līguma un repatriācijas reisus, ir gatava atsākt darbību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē