• Plusi un mīnusi, ceļojot kopā ar draugiem

    Atpūta
    28. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šķiet – nu ar ko gan vēl, ja ne ar draugiem, ar ko kopā pusdzīve nodzīvota un daudz pieredzēts! Taču gadās, ka ceļojuma beigās pat labākie draugi mēdz viens otru ienīst.

    Satiekoties, ballējoties vai trenējoties kopā ar draugiem, šķiet, ka jūs varētu darīt pilnīgi visu. Pat ceļot. Un ceļot ilgi! Tomēr ceļojot, īpaši tad, ja ilgāku laiku paredzēts dzīvot kopā, var rasties negaidīti atklājumi. Bieži vien draugi tieši tāpēc jau ir draugi – jo jūs ikdienā nedzīvojat kopā. Jūs satiekaties uz vakariņām vai kādu pasākumu. Iespējams, pat pavadāt kopā pāris dienu. Un tad aizejat katrs uz savu pusi.

    Nav svarīgi, cik tuvi esat, ceļojot jūs viens par otru noteikti uzzināsiet kaut ko jaunu.  

     

    Zelta likums, ceļojot kopā ar draugiem, – būt vērīgiem vienam pret otru. (Starp citu, ne tikai ceļojot kopā, bet tas jau ir cits stāsts.) Vērība dabiski sanāk tiem, kuriem no sirds ir labi kopā ar saviem draugiem un kuri spēj draugu labā pastumt malā savas iegribas. Tomēr daži atgādinājumi, kā būt labam draugam, dodoties draudzības lielākajā testā, par skādi vis nenāks. 

    1. Ja plāno ceļojumu kopā ar draugu, visticamāk viņu jau diezgan labi pazīsti. Atgādini sev, kas kaitina tavu draugu, un centies no tā izvairīties. Cerams, ka draugs turēsies pie šī paša principa. Lieks saspīlējums ceļojumā nevienam nav nācis par labu.
    2. Vērtīgi jau laikus saprast, kāds ir drauga ceļojuma mērķis. Ja viens visu ceļojumu vēlas relaksēties ar kokteili all inclusive viesnīcā pie zila baseina, bet otrs – rāpties kalnos, tad, visticamāk, nekas prātīgs no ceļošanas kopā vis neiznāks.
    3. Jau ceļojuma sākumā vienojieties, kurš par ko maksās. Un kurš dabūs lielāko istabu, ja maksājat uz pusēm, bet istabas stipri atšķiras kvalitātes ziņā. Varbūt tas, kurš stūrēs? Katrā gadījumā var gadīties, ka pēc ceļojuma, kurā maksājusi tikai viena no iesaistītajām pusēm, vairs netiekat skaidrībā, cik tad naudas otrs ir parādā. Un kašķi par naudu starp draugiem ir īpaši nesmuki.
    4. Apmaldīties ir cilvēciski. Šādā brīdī jāizvairās no nepamatotas (un pat pamatotas) dusmošanās. Jā, varbūt esi noguris, izsalcis un, izrādās, atrodies pilsētas otrā pusē. Skatoties no gaišās puses, vismaz apskati arī pilsētas otru pusi. Starp citu, apmaldoties bieži vien sākas labākie piedzīvojumi un top labākie ceļojumu stāsti.
    5. Lai nekristu viens otram uz nerviem, jau laikus ieplānojiet vietas vai aktivitātes, ko varētu darīt viens bez otra. Negribat taču viens otram apnikt ātrāk, nekā bija plānots.
    6. Ja esi rīta cilvēks – apsveicam! Tu tiešām esi labāks nekā liela daļa no mums, un mēs tevi pat nedaudz apskaužam. Tomēr ne visiem enerģijas pieplūdums ir septiņos no rīta, tāpēc nevajadzētu kacināt pūces, liekot viņām iet apskatīt pilsētu saullēktā – tad, kad viņas ieslīd saldākajā miegā.
    7. Beigu beigās – ceļošana ar draugiem patiešām ir lielisks piedzīvojums! Un brīdī, kad šķiet, ka kopā pavadīts par daudz laika un draugs uzkrīt uz pēdējā nerva, varbūt vērts atcerēties, ka ceļošana kopā nereti ir pārbaudījums draudzībai, un ir taču forši pārbaudījumus izturēt, vai ne?

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē