• Tūroperatoru Tez Tour vadība un partneri Lietuvā tiek turēti aizdomās par nodokļu krāpniecību

    Atpūta
    Ziņu aģentūra LETA
    30. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Viena no Lietuvā lielākajiem tūroperatoriem Tez Tour vadītājs Aleksandrs Sukovs, kā arī tās partneri VIP Viesosios Informacijos Partneriai, Aza Tours un vairākas citas kompānijas tiek turētas aizdomās par dokumentu viltošanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas, cita starpā izmantojot Latvijā reģistrētas kompānijas, vēsta lietišķais laikraksts Verslo žinios.

    Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta Viļņas reģionālās nodaļas izmeklētāji ir atklājuši 13 personu grupu, kas izmantojusi vairāk nekā desmit tūrisma pakalpojumu kompāniju, lai slēptu ienākumus vismaz divu miljonu eiro vērtībā.

    Izmeklētāji savā paziņojumā oktobra sākumā norādījuši, ka grupa tiek turēta aizdomās par krāpniecību, īpašuma piesavināšanos, nepatiesu ienākumu, peļņas vai aktīvu datu iesniegšanu, krāpniecisku grāmatvedību un grāmatvedības dokumentu viltošanu.

    Grupa tiek turēta aizdomās par neaktīvu Latvijā reģistrētu kompāniju izmantošanu shēmā, lai izvairītos no nodokļu nomaksas.

    Tez Tour valdes priekšsēdētājs Latvijā Konstantīns Paļgovs aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban gaida oficiālu paziņojumu no Lietuvas, lai saprastu, kāda ir situācija. Viņš norādīja, ka par esošo situāciju ir informēts tikai no medijiem. Tajā pašā laikā Paļgovs uzsvēra, ka Latvijas Tez Tour ir atsevišķa struktūrvienība un klientu ceļojumu plāni nekādā veidā netiks ietekmēti.

    Arī Latvijas Aza Tours direktore Anna Holodova aģentūrai LETA norādīja, ka Latvijas uzņēmums nav saistīts ar šo lietu.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē