• Soli pa solim. Kā meklēt mājokli airbnb.com?

    Atpūta
    Ilze Klapere
    Ilze Klapere
    15. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Viena no lētākajām nakšņošanas iespējām ceļojuma laikā – apmesties kādā no airbnb.com piedāvātajiem mitekļiem. Kā atrast vislabāko un izdevīgāko mājokli, no pieredzes stāsta žurnāliste Ilze Klapere.
    1. Pirms maksāt par noskatīto mītni, ieteicams sarakstīties ar saimnieku, lai uzdotu visus neskaidros jautājumus – kaut arī pamataprakstā mājaslapā ir daudz informācijas, tomēr ir nianses, ko noteikti vērts noskaidrot jau iepriekš, lai vēlāk nebūtu problēmu. Lūk, daži no šādiem jautājumiem: vai divatā varēs sagulēt attēlā redzamajā izlaižamajā dīvānā; vai tuvumā esošie veikali strādā visu dienu; kā izdevīgāk aizbraukt līdz mājvietai no lidostas utt.
    2. Katra mājokļa aprakstā ir noteikumi, kurus nosaka izīrētājs, – proti, ko mājvietā drīkst darīt un ko ne (smēķēt, rīkot skaļus pasākumus utt.), kā uzlikt signalizāciju, ja tāda mājās ir, kur paslēpts seifs un kā to lietot, kur un kādos pulksteņlaikos var iznest atkritumus utt.
    3. Izvēloties mājokli, ir vērts ieklikšķināt, ka gribi, lai izīrētājam būtu piešķirts statuss Superhost (izcils saimnieks), jo tas nozīmē, ka savas darbības laikā šis saimnieks nav atcēlis nevienu rezervāciju. Vēl noteikti vajadzētu palasīt atsauksmes, ko par šo vietu rakstījuši citi viesi, un, jāsaka, tur ne vienmēr ir tikai labas lietas – tas, starp citu, ir vēl viens pluss airbnb.com, jo katram īrniekam ir tiesības uzrakstīt atsauksmi, uz kuru izīrētājs var atbildēt, bet nevar izdzēst – tā paliek redzama visiem. Tas ir abpusējs nerakstīts likums, ka atsauksme ir jāatstāj, un arī saimniekiem jāuzraksta atsauksme par viesiem. Tā katram veidojas sava vēsture – ne tikai saimniekam, bet arī viesiem. Ja esi bijis patīkams un tīrīgs viesis, turpmāk tev būs lielākas izredzes noīrēt labas vietas, jo arī saimnieki skatās atsauksmes par viesiem, ne tikai otrādi.

    1. Jāskatās, kas ietilpst cenā. Piemēram, bieži vien izīrētāji ietur drošības depozītu (security deposit), kas tiek pilnā apmērā atdots, ja dzīvoklī viss paliek kārtībā, nekas nav sabojāts. Bet, ja kontā liekas naudas drošības depozīta maksāšanai nav, jāmeklē cits dzīvoklis – ne visi saimnieki ietur drošības naudu.
    2. Svarīgi ir rūpīgi izpētīt, kādā rajonā atrodas mājoklis – vai tas ir drošs vai šaubīgs; vai atrodas vecpilsētā vai piepilsētā; vai tuvumā ir sabiedriskais transports utt. Parasti neiesaka rezervēt mājokli pilsētas nomalēs vai, piemēram, stacijas rajonā, bet iespējams, ka konkrētajā gadījumā nemaz nav tik traki. Arī tāpēc noteikti jāpalasa citu viesu atsauksmes, jo par atrašanās vietas plusiem vai mīnusiem parasti izsakās daudzi.
    3. Bieži vien izīrētāji savus viesus sagaida ar kādu dāvaniņu – piemēram, Itālijā gandrīz vienmēr uz galda vai ledusskapī ir vīns, saldumi vai augļi. Tāpēc būtu pieklājīgi iepriecināt saimniekus ar kādu suvenīru no Latvijas, vismaz mēs tā vienmēr darām.
    4.  Ierodoties mājoklī, ir vērts izpētīt, vai saimnieki vai iepriekšējie viesi nav virtuvē atstājuši kādus produktus (bieži skapīšos atrodama eļļa, etiķis, sāls, cukurs, kafija, tēja, dažkārt arī makaroni, vīns u. c.) – parasti šos produktus drīkst lietot, un tas atkal nozīmē ietaupījumu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē