• Septiņi dīvainākie mīti par atvaļinājumu un ceļošanu

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Ceļojumu organizētāji pastāvīgi dzird dažādus mītus un bailes, kas saistīti ar ceļošanu. Gadās dzirdēt viedokļus, ka ceļot ar bērniem uz attālākiem galamērķiem ir pārāk sarežģīti, citi ir pārliecināti, ka lidmašīnā nedrīkst ienest ēdienu. Sākoties aktīvajai tūrisma sezonai Turcijā, ar neparastākajiem un visbiežāk sastopamajiem ceļojumu mītiem dalās Kidy Tour produkta menedžere Elīna Aņiļonīte.

    1. Vislētākie ir pēdējā brīža piedāvājumi

    Pēdējā brīža ceļojumi un tūres bieži tiek pārdoti ar atlaidi, tāpēc daudzos ceļotājos iesakņojies priekšstats, ka pēdējā brīža piedāvājumi ir tie vislētākie, kaut gan tā nebūt nav. „Jā, pēdējā brīža piedāvājumi, ja ceļojums nav pilnībā izpārdots, mēdz būt lētāki. Taču salīdzinoši vislētākās cenas tiek piedāvātas tieši iepriekšpārdošanas laikā. Turklāt tad ir daudz lielāka viesnīcu izvēle, un jums nav jāizvēlas no tā, kas palicis,” stāsta Elīna Aņiļonīte.

    2. Ceļot ar bērniem – pārāk sarežģīti

    Daļa ceļotāju vēl aizvien baidās uz tālākiem galamērķiem doties ar maziem bērniem un uzskata, kā tā vairāk nogurs nekā atpūtīsies. „Tūristu no Latvijas, kuri ceļojumos dodas arī ar pavisam maziem bērniem, ar katru gadu paliek arvien vairāk. Protams, pirms doties atvaļinājumā ar bērniem, ir jāizpilda daži mājasdarbi. Svarīgākais no tiem: rūpīgi izvēlēties viesnīcu. Ģimenēm paredzētās viesnīcas piedāvās ne tikai plašu ēdiena izvēli, bet arī dažādas izklaides, kas ļaus bērniem izpriecāties un vecākiem – atpūsties,” skaidro E.Aņiļonīte.

    3. Latvijā atpūsties ir vislētāk

    Šis mīts pamazām tiek kliedēts, jo arī Latvijā ceļotāji ir iemanījušies atrast izdevīgus ceļojumus par pievilcīgām cenām. „Labi izplānots atvaļinājums, piemēram, Turcijas kūrortā var izmaksāt daudz mazāk nekā šādu pat laiku pavadot kādā viesu namā tepat Latvijā. Cenā iekļauts lidojums, aizvešana līdz viesnīcai, pilna servisa ēdināšana. Turklāt patlaban, kamēr pie mums vēl ir vēsi, kūrortvalstīs sezona rit pilnā sparā – var baudīt sauli, silto laiku un peldēties.”

    4. Lidmašīnā var ātrāk apreibt

    Ceļotāju vidū nereti klejo mīts, ka spiediena maiņas un citu iemeslu rezultātā lidmašīnā, malkojot kādu alkoholisku dzērienu, var ātrāk apreibt. Patiesībā vieglu reiboni var izjust tāpēc, ka ir samazināts skābekļa daudzums, taču tā notiek, arī nelietojot alkoholiskos dzērienus.

    5. Grūtnieces nedrīkst lidot ar lidmašīnu

    Sievietes grūtniecība, ja vien tā nav ar paaugstinātu risku, nevar kļūt par šķērsli atvaļinājumam tālākos galamērķos. Taču ceļojumu organizatori iesaka parūpēties par ārsta izziņu – bez tās nevarēsiet lidot no 28. grūtniecības nedēļas.

    Grūtniecēm nav ieteicams lidot, kad līdz dzemdībām atlikušas 4–8 nedēļas, atkarībā no lidsabiedrības.

    Lidojot ar lidmašīnu, ieteicams izvēlēties vietu, kas nav pie loga, bet gan pie ejas. Tā jums būs vairāk vietas un jutīsieties ērtāk. „Pirms izlemjat doties atvaļinājumā, ieteicams izvērtēt savu pašsajūtu un apspriesties ar ārstu. Ar ārstniecības personu vēlams apspriest ne tikai pašu lidojumu, bet arī pastāstīt, uz kuru valsti grasāties doties, un kāds šajā valstī ir klimats,” padomu sniedz E.Aņiļonīte.

    6. Lidmašīnā nedrīkst ienest ēdienu

    Reģistrētā bagāžā varat vest teju jebkādu ēdienu un dzērienus. Ja grasāties bagāžā vest alkoholiskus dzērienus, pirms tam noteikti jāpainteresējas, cik daudz alkoholisko dzērienu konkrētajā valstī ļauts ievest, jo tas atkarīgs no attiecīgās valsts likumiem.

    Jāatceras, ka rokas bagāžā nav ļauts vest šķidrumus, kuru tilpums pārsniedz 100 mililitrus. Rokas bagāžā drīkst pārvadāt ēdienu, taču tam jābūt sausas konsistences. Aviokompānijas parasti pieļauj izņēmumus tiem, kas ceļo ar zīdaiņiem, – tādā gadījumā ir atļauts pārvadāt pienu, tā maisījumu, ūdeni un citu šķidru ēdienu, taču par atļauto daudzumu vienmēr ieteicams konsultēties ar savu ceļojumu aģentu vai attiecīgajā aviosabiedrībā.

    7. Turcijā var tikai gulēt pludmalē

    Runājot par latviešu iecienīto Turciju, daļa tūristu joprojām uzskata, ka tur pieejama tikai pasīva atpūta. Taču tā nav taisnība – Turcijai ir ko piedāvāt arī aktīvai laika pavadīšanai. “Varat doties pa vēstures pēdām, pastaigāties pa vecpilsētu, apmeklēt mošejas un tirdziņus. Neaizmirstiet atpūsties turku pirtī – hamamā, apmeklēt Pamukali, apceļot iespaidīgos dabas pieminekļus. Nodarbi atradīs arī tie, kas iecienījuši ekstremālāku atpūtu – plostojiet pa straujām kalnu upēm, brauciet ar kvadricikliem,” ar aktīvas atpūtas idejām dalās ceļojumu aģentūras pārstāve.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē