• PTAC anulējis tūrisma operatora Bulta-Turs darbības licenci

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    28. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pieņēmis lēmumu, ar kuru ir anulēta tūrisma kompānijai Bulta-Turs pērnā gada 4.septembrī izsniegtā licence tūrisma aģenta un tūrisma operatora pakalpojumu sniegšanai, informē PTAC.

    Bulta-Turs ir arī izslēgta no tūrisma pakalpojumu sniedzēju datubāzes.

    Konstatējot neatbilstības Bulta-Turs darbībā, PTAC 2019. gada 25. novembrī apturēja tās licences darbību. Pārbaudot informāciju par Bulta-Turs pēc licences darbības apturēšanas, tika konstatēts, ka uzņēmums nav pilnībā novērsis iemeslus, kādēļ bija apturēta licences darbība – tas ir, Bulta-Turs nebija pildījusi nosacījumu, ar kādu komersantam tika izsniegta licence, proti, vienošanās ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) par nokavēto nodokļu maksājumu labprātīgu izpildi, un Bulta-Turs joprojām bija kavēti VID administrēto nodokļu maksājumi, aģentūru LETA informēja PTAC pārstāve Evija Lene.

    Tādējādi Bulta-Turs gan kā tūrisma operators, gan kā tūrisma aģents neatbilst normatīvo aktu prasībai, ka pakalpojumu sniedzējam nedrīkst būt VID administrēto nodokļu parāds, kuru kopsumma pārsniedz 150 eiro.

    Lene skaidroja, ka licences anulēšana nozīmē to, ka Bulta-Turs pēc PTAC lēmuma par licences anulēšanu paziņošanas nedrīkst piedāvāt pārdošanai vai pārdot ceļotājam ne savus, ne citu tūrisma operatoru organizētus ceļojumus.

    Bulta-Turs nekavējoties ir jāpārtrauc izplatīt kompleksu tūrisma pakalpojumu (ceļojumu) piedāvājumus, tā skaitā, mājaslapā un sociālajos tīklos.

    Viņa piebilda, ka ceļotājiem, kuri iegādājušies Bulta-Turs organizētu ceļojumu, jāņem vērā, ka tūrisma operatoram jānodrošina tā ceļojuma līguma izpildi, kurš ar ceļotāju noslēgts pirms PTAC lēmuma par licences darbības apturēšanu paziņošanas.

    PTAC aicina ceļotājus, kuri ir iegādājušies Bulta-Turs ceļojumu, sazināties ar uzņēmumu vai tūrisma aģentu, ja ceļojums ir iegādāts pie tūrisma aģenta, vai ceļojuma organizatoru (tūrisma operatoru), ja pie Bulta-Turs ir iegādāts cita tūrisma operatora organizēts ceļojums. 

    Kā liecina Firmas.lv informācija, uz šī gada 7. janvāri Bulta-Turs VID nodokļu parāds veidoja 2148 eiro.

    Kompānija Bulta-Turs reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 19 522 eiro, liecina Firmas.lv informācija. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Marina Belogolovina.

    2018. gadā Bulta-Turs apgrozījums samazinājās 2,2 reizes un bija 44 730 eiro, taču kompānija guva peļņu 5480 eiro apmērā pretstatā 77 350 eiro zaudējumiem gadu iepriekš.

    Bulta-Turs no 21. novembra anulēta pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāja apliecība.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē