• Neņem ceļojumā līdzi liekas lietas!

    Atpūta
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    25. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ceļasomas svara ierobežojums nav tikai aviosabiedrību prasība – jo tā vieglāka, jo ērtāk ceļot. Atliek pārskatīt smagās ceļasomas saturu un atbrīvoties no vairākām liekām lietām. Vieglu somu būs vieglāk pārvietot lidostā, iecelt autobusā, nest, turklāt ietaupīsies vieta ceļojumā iecerētajiem pirkumiem. Iesaka Vitālijs Puķīts, INTERLUX Travel Latvijas filiāles vadītājs

    Septiņi padomi, kā atvieglot savu ceļojuma somu:

    • Tikai pats nepieciešamākais apģērbs.
      Rūpīgi izpētiet laika prognozes, lai paņemtu tikai nepieciešamāko apģērbu. Ja tomēr gaidāms lietus, izvēlies plāno lietusmēteli, nevis lietussargu. Vieni ceļojumā var iztikt ar diviem T krekliem, citiem ir vēlme paņemt līdzi gandrīz visu garderobi. Svaru nemazinās arī drēbju sarullēšana pēc īpašas metodes, rūpīga salocīšana un optimizēšana, piemēram, zeķes liekot apavos. Ja vien nedodaties uz operu vai citu svinīgu pasākumu, varēs iztikt arī bez vakarkleitas, baltā krekla un vēl citiem līdzīgiem apģērbiem.

    Svara ziņa smagākais apģērbs jāuzvelk lidojumā.

    • Ērtākie un vieglākie apavi.
      Jāizvērtē, kuri apavi patiešām jāņem līdzi un bez kuriem, visticamāk, varēs iztikt. Galvenais, lai būtu vieni, ar kuriem ērti staigāt – tie visdrīzāk jau būs kājās pa ceļam. Atliek atbrīvoties no tiem apaviem, kurus gribējāt saskaņot ar vēl diviem izejamajiem tērpiem, kuri no ceļasomas, tā labi padomājot, tika izņemti.  Ja arī tomēr tiek izlemts ņemt līdzi vēl kādus apavus, tad jāizvēlas vieglākie, kas aizņem mazāk vietas.
    • Kosmētika un parfimērija.
      Neticami, cik smaga padevusies kopjošās kosmētikas līdzekļu somiņa! Ja tomēr ķermeņa kopšanas līdzekļi, šampūns un balzams jāņem līdzi, vajadzīgais saturs jāiepilda mazajā ceļojumu iepakojumā! Turklāt jāpadomā, vai vajadzīgās lietas tomēr nebūtu gudrāk nopirkt galamērķī.
    • Arī sejai – atvaļinājums!
      Rozā lūpukrāsa, sarkanā lūpukrāsa, tuša, tonālais krēms, pūderis utt. arī veido smagu kosmētikas somiņu. Ja brīvdienas, tad brīvdienas! Iespējams, tajās var ļaut sejai no dekoratīvās kosmētikas atpūsties. Tad pietiks līdzi paņemt tikai neitrālu lūpu spīdumu, acu tušu, vienu krēmu. Pat smaržas var izņemt!
    • Tiecies ar cilvēkiem, nevis lasi!
      Vai tiešām ceļojums ir īstais brīdis, kad izlasīt trīs iesāktās grāmatas? Visticamāk, tā ir tikai iedoma, ka ceļojumā būs laiks un iedvesma pievērsties literatūrai. Noteikti lielākā daļa dienas paies ceļojuma galamērķa iepazīšanai, ekskursijām, kafejnīcu apmeklējumam, sarunās ar jauniegūtajām paziņām, tādēļ grāmatas labāk atstāt mājās lietainiem rudens vakariem.
    • Pārtiku atstāj mājās.
      Sen aiz muguras laiki, kad Latvijā pārtikas cenas bija daudz zemākas, piemēram, par citās Eiropas valstīs esošajām. Ja drošības labad somā ieliki maizi, cietžāvēto desu, cepumus un šokolādi, labāk šos produktus atstāj mājās un ceļojumā baudi vietējo pārtiku.
    • Maini lielo koferi pret rokas bagāžu!
      Jau pirms lidojuma biļetes iegādes vērts padomāt: varbūt pietiks ar rokas bagāžu, kurā salikt ceļojumam nepieciešamāko? Tad lidostā nevajadzēs gaidīt rindā, lai nodotu bagāžu, turklāt ar rokas bagāžu ceļot ir vieglāk un drošāk, jo tā visu laiku ir līdzās.

    Pirms lidojuma gan vērts iepazīties, cik smagu un kāda izmēra somu izvēlētā aviokompānija ļauj ienest lidmašīnā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē