• Latvijas Ārlietu ministrija aicina ceļotājus neapmeklēt Turcijas–Sīrijas pierobežas reģionus

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: flickr.com/kurdishstruggle
    2019. gada 9. oktobrī Turcija sākusi plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, tādēļ Latvijas Ārlietu ministrija atkārtoti un stingri aicina ceļotājus neapmeklēt Turcijas–Sīrijas pierobežas reģionus.

    Turcijā saglabājas augsts terorisma draudu līmenis, kā arī iespējami protesti un demonstrācijas. Ārlietu ministrija aicina izvairīties no cilvēku masveida pulcēšanās vietām un būt īpaši uzmanīgiem, uzturoties tūrisma apskates objektos.

    Ņemot vērā notiekošo karadarbību un saspringto drošības situāciju Sīrijas Arābu Republikā, Ārlietu ministrija stingri iesaka nedoties uz Sīriju. Visā valsts teritorijā, arī galvaspilsētā Damaskā un tās priekšpilsētās, turpinās militāru grupējumu sadursmes ar Sīrijas varas iestāžu spēkiem. Liels skaits cilvēku ir gājuši bojā vai ievainoti.

    Valstī notiek regulāra cilvēku, tostarp rietumvalstu pilsoņu un nevalstisko organizāciju darbinieku, nolaupīšana. Esošās drošības situācijas dēļ ir apturēti komerclidojumi, bloķēti ceļi, apgrūtināta piekļuve sauszemes robežu šķērsošanas punktiem, vairāki robežu šķērsošanas punkti ir slēgti. Nestabilās politiskās un drošības situācijas dēļ, kā arī sankciju pielietošanas dēļ pret dažām Sīrijas institūcijām, finanšu darījumi valstī ir apgrūtināti.

    Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos ievērot vietējo drošības un tiesībsargājošo iestāžu norādījumus. Vienlaikus iesaka ceļotājiem vienmēr līdzi nēsāt personu apliecinošus dokumentus, jo Turcijas tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem ir tiesības pārbaudīt jebkuras personas identitāti un piemērot sodus tiem, kuri dokumentus nevar uzrādīt.

    Ministrija aicina sazināties ar tuviniekiem, kuri atrodas minētajā reģionā, kā arī aicina ceļotājus informēt mājiniekus, ka atrodas drošībā, kā arī sekot līdzi vietējo varas iestāžu norādījumiem un aktuālajai informācijai plašsaziņas līdzekļos par drošības situāciju Turcijā un Sīrijā, kā arī iespējamajiem pārvietošanās ierobežojumiem.

    Ja nepieciešama konsulārā palīdzība, ĀM aicina zvanīt Latvijas vēstniecībai Turcijā pa tālruni: +903 12 405 6136 vai uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām Rīgā: +371 26 33 77 11, vai rakstīt e‑pastu uz [email protected] .

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē