• Kurp šogad? 5 īpaši ceļojumu galamērķi 2020. gadam

    Atpūta
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    30. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Jauns gads nozīmē arī jaunus ceļojumu plānus! Ikvienā valstī un pilsētā var atrast ko aizraujošu, kārdinošu un neparastu, īpaši, ja šajā pilsētā ir gaidāms kāds liels, nozīmīgs notikums vai tiek svinētas jubilejas, un 2020. gadā tādas ir vairākas – mums gan tuvākas, gan tālākas.

    Specializētais portāls Lonely Planet iesaka dažus šādus galamērķus.

    Zalcburga, Austrija

    Šo Austrijas pilsētu Lonely Planet nosauc par pilsētu numur viens, ko vajadzētu apciemot. Mocarta un sāls pilsēta, kura pilnībā atbilst teicienam – ja tas ir baroks, neko neremontē! Protams, tas nenozīmē nevērīgu attieksmi pret ēkām, taču Zalcburgas vecpilsēta pie Zalcahas upes, piespiedusies kalniem, izskatās tieši tāpat, kā Mocarta laikā pirms 250 gadiem ar manikirētiem parciņiem un teju no visām pusēm plūstošām mūzikas skaņām (jā, tā ir ausauce uz leģendāro filmu!).

    Tajā pašā laikā Zalcburga nebūt nav ar naftalīna smaciņu apdvesta pilsēta – modernās mākslas muzejs pašā pilsētas centrā, festivāli un dažādi pasākumi aktīvi uzlabo pilsētas ritmu un asinsriti!

    Vašingtona, ASV

    Muzeji, politika un vēsture. Šogad Vašingtonā atzīmēs 19. pielikuma simtgadi – šis likums garantēja balsstiesības vēlēšanās sievietēm! Šim notikumam veltītas plašas izstādes būs lielākajos pilsētas muzejos, Nacionālajā Amerikas vēstures muzejā un Nacionālajā Sieviešu mākslas muzejā.

     

    2020. gadā Ameriku gaida prezidenta vēlēšanas un pilsētā ar Kapitoliju arī šis notikums varētu būt īpaši vērienīgs un dinamisks!

    Viens no Vašingtonas jaunākajiem attīstības virzieniem ir uz zaļo pusi – pilsētā atjaunotas krastmalas, iestādīti simtiem koku, izveidota īpaša peldošo mitrāju sistēma. Vašingtona kļūst zaļāka un ziedošāka!

    Kaira, Ēģipte

    Jā, tās nemainīgi ir tūkstošgadīgās piramīdas un Sfinksa. Bet – 2020. gadā tiek atvērts Lielais Ēģiptes muzejs jeb GEM, kas ir absolūts, kā saka, must see! Visa iespaidīgā ekspozīcija (un ēģiptiešiem ir, ko parādīt!) būs veltīta tikai vienai no lielākajām un senākajām civilizācijām pasaulē.

    Tos, kuri atpūšas kūrortos pie Sarkanās jūras un vēlas iekļaut piramīdas savu brīvdienu plānos, iepriecinās ziņa, ka drīzumā Gizā tiks atvērta jaunā Sphinx Airport lidosta, kas apkalpos iekšzemes reisus.

    Galveja, Īrija

    Zaļās salas, iespējams, bohēmiskākā pilsēta Galveja nākamgad apmeklējama vēl viena iemesla dēļ – tā ir 2020. gada Eiropas kultūras galvaspilsēta!

     

     

    Mākslas performances, ielu pasākumi, pasaules klases mūziķi un koncerti, teātra un dejas priekšnesumi kopā ar tik īrisko un priecīgo krogu kultūru sola gan kulturālu atpūtu, gan hedonisku izklaidi.

    Bonna, Vācija

    Kādreizējā Rietumvācijas galvaspilsēta pēc statusa zaudēšanas 1990. gadā, kad atdeva šo godu jaunajai apvienotās Vācijas galvaspilsētai Berlīnei, iegrima aizmirstībā. 2020. gadā tā ir gatava atkal pievērst sev visas pasaules uzmanību.

     

    Ludviga van Bēthovena piemineklis Bonnā
    Ludviga van Bēthovena piemineklis Bonnā

    Iemesls – dižā vācu komponista Ludviga van Bēthovena 250. jubileja. Visa gada garumā slaveni orķestri, solisti un diriģenti atskaņos izcilā klasiķa skaņdarbus, Bonnas operā uzvesta vienīgā Bēthovena opera Fidelio.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē