• Ģimenes ceļojums. Piecas dienas Parīzē

    Atpūta
    Ieva Gulbe-Baltalksne
    16. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Mēs – Ieva (30) un Ģirts (36) – dēliņa Džuliana pirmā gada jubileju nolēmām nosvinēt Parīzē. Mums pievienojās Ģirta meita Katrīna (8) un Džuliana krustmāte Līga. Lūk, mūsu spilgtākie iespaidi no piecām neaizmirstamām dienām Parīzē.

    Izbraukt ar auto pa pilsētu

    Ceļojumu esam mazliet saplānojuši, tomēr visi vienojamies, ka vadīsimies pēc izjūtām, bērnu noskaņojuma un vajadzībām (Džulians ir tikko sācis staigāt, tāpēc ikdienas treniņi ir ļoti svarīgi), kā arī – nelīdīsim tūristu pūļos un vienkārši centīsimies baudīt Parīzes nesteidzīgo noskaņu.

    Beidzamos pāris mēnešus mēs trīs – Ieva, Ģirts un Džulians – pavadām Francijā, netālu no Bordo, līdz ar to uz Parīzi dodamies ar savu auto un Līgu ar Kati sagaidām lidostā. Būt ar mašīnu Parīzē izrādās ļoti patīkama pieredze. Ir brīvdienas, uz ielām nav sastrēgumu, un mēs izbraucam pa Parīzes centru. Ir tik forši piestāt tieši pretī Luvrai, kā misteram Bīnam apmest vairākus apļus Triumfa arkai un pāris stundu laikā redzēt tik dažādu Parīzi – gan vēsturiski iespaidīgo, gan moderni vizošo. Aiz viena stūra debesskrāpji kā Ņujorkā, bet jau turpat netālu – vienkāršo cilvēku ņudzošie dzīvojamie rajoni.

    Apmeklēt centra parkus

    Esam pārsteigti, ka Parīzes centrā ir tik daudz parku – tas patiešām ļoti noder, esot ceļojumā ar bērnu, kurš tikko sācis staigāt. Rotaļlaukumi gan mums virsū neskrien, tie droši vien ir vairāk dzīvojamo māju rajonos, bet mums pietiek arī ar skaistu puķu dobēm, plašiem, zaļiem mauriņiem un pīlēm dīķos. Ja gribas sajust īstu zaļumu un mieru pašā Parīzes centrā, ir vērts apmeklēt Jardin des Plantes – milzu parku, kurā ir gan muzeji, gan zoodārzs, gan plaša teritorija, kurā pastaigāties, atpūsties un apbrīnot dažādus botāniskos brīnumus.

    Šim parkam ir pat sava mājaslapa jardindesplantes.net. Arī mēs dodamies uz zoodārzu un esam pārsteigti, ka tas ir tik plašs, ņemot vērā, ka atrodas pašā pilsētas centrā. Tā kā mūsu ceļojums norit pavasarī, vairākas dzīvnieku mājas ir patukšas. Tomēr, ko pētīt un apbrīnot, tāpat pietiek vismaz pusei dienas. Ilgāko laiku pavadām mērkaķu mājā, kurā savstarpējās attiecības virmo tikpat augstos toņos kā Venecuēlas seriālos.

    Aizbraukt uz Disnejlendu

    Turp vienā no mūsu ceļojuma dienām devās Ģirts kopā ar Katrīnu. Nominējam to par tēva un meitas dienu! Dažādi karuseļi, ceļojumi pasakās un šovi – visa diena kā krāsains piedzīvojums. Pēc tam gan secinām, ka šis atrakciju parks vairāk piemērots un sajūsmu raisošs varētu šķist mazākiem bērniem, un 8–10 gadi jau ir pēdējais vecumposms, kad bērnam šeit ir tiešām interesanti. Arī šim atrakciju parkam, protams, ir sava mājaslapa disneylandparis.com, kur var atrast visu nepieciešamo informāciju (arī par biļešu cenām, kas nav mazas un mainās atkarībā no sezonas!).

    Apskatīties uz Eifeli no malas

    Gatavojoties ceļojumam, gribējām internetā nopirkt biļetes uz Eifeļa torni, bet tās diemžēl (vai par laimi) jau bija izpārdotas. Šie meklējumi mūs aizveda līdz informācijai par Monparnasas (Montparnasse) torni. Kad esam tur nokļuvuši, nespējam vien nopriecāties par šo lielisko vietu! Pirmkārt, tur nav cilvēku pūļu. Otrkārt, no tā paveras patiešām burvīgs 360 grādu panorāmas skats uz Parīzi un pašu Eifeli. Treškārt, šeit nav nekādu laika ierobežojumu. Paņem krēslu, tējas krūzi, skaties un baudi saulrieta nokrāsas pār Parīzi. To var darīt gan no stiklotā 56. stāva, gan jumta terases.

    Kā ceļojuma beigās uzrāda aplikācija telefonā, pa šīm piecām dienām esam nostaigājuši 80 kilometrus, kuru laikā esam redzējuši patiešām ļoti daudz, un, kas priecē visvairāk, iespaidīgas Parīzes vietas, kur nedrūzmējas tūristu pūļi. Parki, no kuriem paveras skats uz Eifeli gan saules staros, gan satumsušās vakara stundās, ziedošs, kluss skvēriņš aiz Monmartras bazilikas. Saulriets Monparnasas tornī, vakariņas Latīņu kvartālā, kruīzs pa Sēnu un pastaigas tās krastos. Mums Parīzes brīvdienas palikušas atmiņā kā skaists, nesteidzīgs un, jā, arī romantiskas noskaņas pilns ceļojums. Revoir, Paris!

    Noderīgi, ja esat Parīzē ar bērnu

    • Parīzē ir tiešām foršas kafejnīcas – nelielas, omulīgas, ar maziem galdiņiem, kas atrodas diezgan tuvu cits citam, līdz ar to ar ratiem ir tā pagrūtāk iespraukties. Citās mums uzreiz teica, ka ar ratiem iekšā netiksim, bet tajās dažās, kurās ēdām, cieši un mīļi saspiedāmies. Kopumā attieksme bija laba.
    • Kad devāmies ēst ārpus mājām, dēliņam ēdamo vienmēr centos paņemt līdzi jau iepriekš sagatavotu, jo reti kurā kafejnīcā bija atrodams kas viņa vecumam atbilstošs.
    • Ja paredzēts bieži braukt ar metro, tad nodrošinieties ar viegli pārnēsājamiem mazuļu ratiem, jo metro vecākiem ar mazuli ratiņos ir ļoti neērts. Gandrīz nekur nav iespējams nobraukt pazemē, rati jānes. Piecu dienu laikā sastopam vien trīs eskalatorus, un, lai izkļūtu cauri īpašajiem, invalīdiem domātajiem vārtiem uz metro (tikai – diez kā viņi tiek lejā/augšā pa kāpnēm?), arī krietni jānopūlas.

    Kādas ir izmaksas?

    • Viena nakts dzīvoklī – 53 eiro (dzīvokli atradām airbnb.com).
    • Vakariņas restorānā vienam cilvēkam – sākot no 20 eiro.
    • Metro biļete: 1 brauciens pieaugušajam – 1,80 eiro, bērnam – puscena, līdz 4 gadu vecumam – bez maksas. Izdevīgāk pirkt 10 braucienus par 14,10 eiro (pieaugušajam) un 7,05 eiro bērnam.
    • Ieeja Jardin des Plantes zoodārzā: pieaugušajam 11 eiro, bērnam – 9 eiro, līdz 3 gadu vecumam – bez maksas.
    • Panorāmas skats no Monparnasas torņa: pieaugušajam – 15 eiro, studentam – 12 eiro, bērnam – 9,50 eiro, bērnam līdz 7 gadu vecumam – bez maksas.
    • Ieeja Disnejlendā: pieaugušajam – 62 eiro, bērnam – 55 eiro (marta beigas, kad tur bijām, vēl skaitās ziemas sezona, tādēļ cenas zemākas), plus 20 eiro par autostāvvietu.
    • Kruīzs pa Sēnu pieaugušajam 14 eiro, bērnam līdz 12 gadiem – 7 eiro, bērnam līdz 4 gadu vecumam – bez maksas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē