• Brīvdienas Tallinā: 5 aizraujošas apskates vietas pastaigas attālumā

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas laiks šogad mūs lutinās ar vairākām brīvdienām. Plānojot nedēļas nogali vai svētku atpūtu, ir vērts apmeklēt tepat kaimiņos esošo Tallinu ar tās brīnišķīgo Ziemassvētku tirdziņu, plašo kultūras vietu klāstu un ēdienu piedāvājumu.

    Lai padarītu jūsu apmeklējumu vieglāku un aizraujošāku, apkopojām 5 vietas, kuras nevajadzētu palaist garām šajā vienlaikus inovatīvajā un noslēpumainajā viduslaiku pilsētā ziemeļos. Un pats labākais –  tās visas atrodas pastaigas attālumā viena no otras!

    1. Jūrniecības vēsture tornī Resnā Margarēta


      Nesen atjaunotais muzejs un apmeklētāju centrs “Resnā Margarēta” atrodas vienā no viduslaiku torņiem vecpilsētā. Muzejs savus apmeklētājus pārsteidz ar jauno izstādes pērli –  700 gadus veco  viduslaiku kuģa vraku. Jaunā pastāvīgā ekspozīcija mūsdienīgi gaišajā interjerā stāsta par Igaunijas jūrniecības vēsturi  no viduslaikiem līdz pat mūsdienu kruīza ceļojumiem. Izmēģiniet muzeja 70 digitālos un praktiskos risinājumus, kā arī apskatiet 70 dažādus kuģu modeļus!
    2. Laikmetīgās fotogrāfijas centrs Fotografiska


      Fotografiska ir starptautiski atzīts pasaules klases fotomākslas centrs, kura pirmsākumi meklējami Stokholmā. Tā ir mājīga satikšanās vieta dizaina, mūzikas un ēdiena baudītājiem. Muzejs piedāvā iedvesmojošas izstādes visa veida mākslas cienītājiem no visā pasaulē pazīstamiem māksliniekiem. Noteikti apmeklējiet “Fotografiska” restorānu, iepazīstot jaunas garšas un gūstot jaunu pieredzi.

      Restorāns atbalsta otrreizēju izmantošanu sākot ar interjeru līdz pat ēdiena pasniegšanai.  Piemēram, tradicionālo sviestu aizvieto kāpostu sviests!
    3. Jūrnieku noslēpumui izstādē Sex & the Sea  Hidroplānu ostā


      Hidroplānu osta piedāvā neaizmirstamu un interaktīvu pieredzi gan pieaugušajiem, gan bērniem. Jūs varat ne tikai izpētīt autentisku 30. gadu zemūdeni Lembit, bet arī vēl līdz 2020. gada 19. janvārim paspēt izbaudīt Nīderlandes multimediju mākslinieka Saskija Bodekes izstādi Sex & the Sea. Šī mākslinieciskā instalācija par jūrnieku kaislībām un ilgām ļauj piedzīvot noslēpumaino un neizdibināmo jūrnieku brīvību.
    4. KAI mākslas centrs


      KAI mākslas centrs, kas atrodas jūras krastā Noblesneras ostas kompleksā, piedāvā aizraujošu reģionālās vēstures, laikmetīgās arhitektūras, modernās mākslas un kultūras daudzveidību. Apmeklētājus sagaida aizraujošas, domu rosinošas izstādes un māksla, kā arī  kino programma ar vērtīgām pasaules filmām. Savukārt ēdiena baudītājiem četrās kafejnīcās un restorānos tiek piedāvāta visplašākā kulinārijas pieredze – sākot no Igaunijas un līdz pat Japānai.
    5. Neaizmirstama pieredze PROTO atklājumu rūpnīcā


      Pastaiga okeāna dibenā, brīnummašīnas, pasaulē pirmais auto, lokomotīve un gaisa balons – tas viss un vēl vairāk jūs aizvedīs interaktīvā fantāziju pasaulē. PROTO atklājumu rūpnīcā piedzīvojumi garantēti gan lieliem, gan maziem. Slepenajā zemūdeņu rūpnīcā var redzēt neticamus prototipus, kas ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību – virtuālo realitāti un interaktīvajiem risinājumiem -  atdzīvojas jūsu acu priekšā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē