• 10 lietas, ko vēl darīt Londonā

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Protams, protams, Bigbens, London Eye panorāmas rats, Bekingemas pils un Tauers, taču Lielbritānijas galvaspilsēta piedāvā tūkstošreiz vairāk. Kad apskatīti pasaulslavenie objekti un palikušas vēl pāris dienas, tās var veltīt citādas Londonas sajūtas iegūšanai.

    Iesaka ceļojumu portāls kiwi.com:

    1. Londonas parki
      Haidparks nav vienīgais, ko apmeklēt Londonā! Jūs varat patramdīt briežus Ričmondparkā vai uzspēlēt tenisu Klaphemā, vai pašausmināties par dinozauroiem Kristalpalasas parkā. Pastaigas, pikniki, vāveres – lieliska un zaļa atpūta britu megapolē.
    2. Teātri
      Jā, tas nebūs bez maksas un var izrādīties visai sālīta izklaide, taču – redzēt savām acīm pasaulē izcilākos aktierus, iespaidīgos šovus Vestendā vai klasikas uzvedumus, tas ir katra kultūras cienītāja obligātais pasākums, esot Londonā. Tiesa, biļetes uz superzvaigžņu izrādēm ir jārezervē ļoti laicīgi.

      Ja negribas domāt par eksistenciālām lietām, stand up komēdijas ir lieliska izvēle. Un to nu briti pieprot – plēst jokus! Turklāt komēdiju vakari notiek teju vai katrā krodziņā.
    3. Filmu tēliem pa pēdām
      Ikviens, kurš redzējis slaveno padomju vai jebkuru citu seriālu par Šerloku Holmsu, dodas uz Beikerstrītu 221b. Harija Potera fanu svētceļojuma mērķi ir Kingskrosas stacija, kur ir portāls uz Cūkkārpas ekspreša peronu 9 ¾ (attēlā), vai Līdenholas tirgus, kas ir Diagonalejas prototips.
    4. Bezmaksas muzeji
      Londonā tikai lielākie un slavenākie mākslas muzeji pieprasa ieejas maksu – pilsētā ir desmitiem galeriju un muzeju, kuros par baltu velti apskatāmi slaveni un ikoniski mākslas darbi. Un kur tad vēl Nacionālais muzejs ar plašajām un bagātajām vēstures kolekcijām, un Zinātnes muzejs, kas nekad neiziet no modes. Protams, muzeji priecājas par ziedojumiem, un būtu tikai pieklājīgi iemest kādu mārciņu pateicībā par to, kas jums tiek dots.
    5. Ciematiņi
      Kā jau jebkura megapole, Londona plešas un aug, aprīdama tuvāko apkaimi, taču simpātiskie ciematiņi, arī iegūstot galvaspilsētas pierakstu, joprojām paliek piemīlīgi provinciāli ar šaurām, līkumotām ieliņām un mierīgo dzīves ritumu. Mazi veikaliņi, kafejnīcas, neatņemamie britu pabi – staigā un priecājies.
      Kamdena
      Kamdena
      Tā ir Londona, kuru tiešām vērts iepazīt, – Islingtona, Stoukņūvingtona, Kamdena, Klaphema. Turp iespējams ērti nokļūt arī ar metro.
    6. Olimpiskās atmiņas
      Sporta faniem noteikti atmiņā vēl ir 2012. gada vasaras olimpiskās spēles Londonā. Karalienes Elizabetes Olimpiskais parks un Līvalejas veloparks tagad ir publiski pieejami sportot gribētājiem un tiem, kas vēlas pieskarties vēsturei, atcerēties Māra Štromberga otro olimpisko zelta medaļu…
    7. Alus ar vēstures garšu
      Mēdz teikt, ka Lielbritānija balstās uz pabiem, iedzeršanu un socializēšanos. Sava daļa patiesības tajā ir, un nekur citur nav tādas krogu kultūras kā Anglijā. Pabi ir senākās celtnes, kas saglabājušās līdz mūsdienām, ja neskaita Stonhendžu.
      Šekspīrs savu pinti izvēlējās tukšot Soutvarkā, The George. Čālzs Dikenss un Semjuels Džeksons sēdēja Ye Olde Cheshire Cheese (attēlā), bet Greiems Grīns un Dilals Tomass – Hamersmitas Dove.
    8. Londonas ūdensceļi
      Ūdensceļi ļauj uz visu paskatīties no citāda rakursa – arī Rīga no Daugavas izskatās pavisam citādi nekā no otra krasta vai tilta raugoties. Tāpat ar Londonu, caur kuru plūst tās artērija – Temza. Un te nu runa ir pat ne tik daudz par Temzu, cik mazajām pietekām un kanāliem. Dažādu izmēru un ietilpības kanoe laivas – neparasts un ne pārāk dārgs veids, kā iepazīt Londonu citādi.
    9. Iepirkšanās
      Londona IR šopinga paradīze. Protams, Oksfordstrīta. Pirmajā reizē ārkārtīgi aizraujošais Kamdenas iepirkšanās rajons. Lietainajā laikā ļoti patīkamais apjumtais Spitalfīldas tirgus, kurā var atrast visu, no siera līdz apaviem. Gardēžu ceļš lai ved uz Maltbijas tirgu, nobaudīt ēdienus no visas pasaules, kūkas, šokolādi, kokteiļus utt. Ļoti ieteicams atvēlēt laiku (un vietu čemodānā) Alfijas antikvariāta tirgum, Boro un Portabelloroudai.
    10. Ielu māksla
      Zem Vaterlo stacijas atrodas Līkstrītas tunelis, kas ir slavens ar saviem grafiti zīmējumiem.
      2008. gadā tur notika slavenā Benksija festivāls, kad viņš un uzaicinātie 29 mākslinieki apgleznoja katrs savu tuneļa sienas daļu. Tagad tas ir mūžam mainīgs mākslas darbs un laikam vienīgā vieta pilsētā, kur ikviens var atnākt ar savu krāsu baloniņu un izpaust sevi, neskatoties pār plecu, vai nenāk policija.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē